5 Ιουν 2012

Ψηφίζουν εναλλακτικές καλλιέργειες στην Πιερία.


Μια σειρά από ημερίδες για τις εναλλακτικές καλλιέργειες έχει πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, όπως είναι ο ΟΓΕΕΚΑ-Δήμητρα, η Ένωση Νέων Αγροτών κ.α., όπως ενημέρωσε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, επικαλούμενος την αγροτική του ιδιότητα και ειδικά αυτή του καπνοπαραγωγού, στην τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Κεντρικής Μακεδονίας.


Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Ευθυμιάδη, την Τετάρτη 30 Μαΐου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του
Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ., έγινε μια προσπάθεια να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο οι θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε θέματα αγροτικής πολιτικής.  Εκεί, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα: « Εναλλακτικές καλλιέργειες – Προοπτικές ανάπτυξης στην ΠΚΜ».
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, σε μια προσπάθεια έγκυρης ενημέρωσης των ενδιαφερομένων, υπογράμμισε  τις ημερίδες για τη στέβια, το ιπποφαές, τη σαλιγκαροτροφία και τα  αρωματικά φυτά, που πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε.Πιερίας και  συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού.
Ο Δημήτρης Τσιμήτρης εστίασε στην εναλλακτική καλλιέργεια της στέβιας, που πειραματικά καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Βροντούς, με τη συνεργασία της Κοινοπραξίας ΣΠΕΚΟ και ΠΕΣΚΟ, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του καθηγητή, Πέτρου Λόλα.
Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπεραμύνθηκε της καλλιέργειας των εναλλακτικών φυτών, με την προϋπόθεση, όμως,  της άμεσης χρηματοδότησης των αγροτών αλλά και της δημιουργίας ενός ισχυρού δικτύου διάθεσης  των προϊόντων, που θα λειτουργήσει ως κίνητρο ενασχόλησης των αγροτών με τις εν λόγω καλλιέργειες. « Οι αγρότες ενδιαφερόμαστε και  έχουμε στραφεί σε νέες μορφές καλλιέργειας,  δυστυχώς, όμως,  χωρίς την ομπρέλα προστασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αισθανόμαστε  πολλές φορές σαν πειραματόζωα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσιμήτρης.

Ταγκαλάκη Έλενα

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου