15 Ιουν 2012

Οικολογικό καθαριστικό Απολυμαντικό Μπάνιου Κουζίνας



Υπάρχουν αρκετοί εύκολοι, ακίνδυνοι και φυσικοί τρόποι για να καθαρίσουμε τις επιφάνειες του μπάνιου κ της κουζίνας. Ο πιο απλός είναι να τρίψετε με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε άσπρο ξύδι τις επιφάνειες με πλακάκια που θέλετε(όχι μάρμαρα). Ο δεύτερος τρόπος είναι να  βάλετε λίγη μαγειρική σόδα σε βρεγμένο σφουγγάρι και να τρίψετε τις προς καθαρισμό επιφάνειες. Η μαγειρική σόδα καθαρίζει, απολυμαίνει, διαλύει τα λίπη, καθαρίζει τους όξινους λεκέδες και διώχνει όλες τις μυρωδιές(φοράτε προληπτικά γάντια). Μπορείτε επίσης(3ος τρόπος) να διαλύσετε 2 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα κ μισό φλιτζάνι ξύδι σε 1 λίτρο νερό και να καθαρίσετε τα πάντα. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε και έγχυμα ή αιθέρια έλαια από βότανα(λεβάντα, λεμόνι, τσαγιόδεντρο κλπ). Αν θέλετε να το κάνετε πιο ισχυρό ρίχνετε αντί για μαγειρική, σόδα πλύσεως(οπωσδήποτε γάντια). Η σόδα πλύσεως είναι περίπου διπλάσια σε ισχύ. Ο 4ος  τρόπος: Ανακατέψτε ξίδι και αλάτι σε ένα φλιτζάνι, βουτάτε  σφουγγάρι στο μείγμα και καθαρίστε τον πάγκο της κουζίνας, το νεροχύτη, την
μπανιέρα, το νιπτήρα κλπ. Πέμπτος τρόπος για δύσκολες βρωμιές: Βουτήξτε μισό κομμένο λεμόνι σε βόρακα και φτιάξτε έτσι μια βούρτσα για δύσκολες βρωμιές. Τρίψτε και μετά ξέπλυμα. Ο βόρακας απολυμαίνει, καθαρίζει, λευκαίνει και αρωματίζει (αποσμεί). Είναι εντομοκτόνο, αντιμυκητιακό και χρησιμοποιείται κατά της μούχλας. Μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα και για αυτό φοράτε αδιάβροχα γάντια. Έχει πολύ χαμηλό επίπεδο τοξικότητας. Γενικά ο βόρακας και η σόδα έχουν ένα μικρό βαθμό ερεθιστικότητας σε ευαίσθητες επιδερμίδες(κ αναπνευστικό),είναι όμως πολύ πιο ήπια για μας κ το περιβάλλον και αντικαθιστούν επάξια την χλωρίνη κ άλλα ισχυρά καθαριστικά(που καταστρέφουν το περιβάλλον και εμάς μακροπρόθεσμα).
Για την λεκάνη τουαλέτας: Σε ένα σκεύος ρίξτε 1 φλιτζανάκι του καφέ βόρακα(ή σόδα πλύσεως ή 2πλασια ποσότητα μαγειρικής) και μισό φλιτζανάκι του καφέ άσπρο ξύδι. Ανακατέψτε και ρίξτε το στη λεκάνη, όπου το αφήνετε όλο το βράδυ. Τρίψτε με την βούρτσα και έχετε μια καθαρή κ απολυμασμένη τουαλέτα. Για τις βρύσες του μπάνιου που έχουν άλατα τις σφουγγαρίζετε με πανί βουτηγμένο σε άσπρο ξύδι. Αν δεν φύγουν, αφήστε το πανί «δεμένο» για μερικές ώρες πάνω στη βρύση(ή εναλλακτικά ποτισμένο με ξύδι χαρτί κουζίνας)  και θα εξαφανιστούν οπωσδήποτε.
Μην κάνετε χρήση των συνταγών που προτείνουμε αν δεν είστε ενήλικες. Αποθηκεύετε όλα τα υλικά σε χώρους που  δεν έχουν πρόσβαση παιδιά κ μην αλλάζετε τις προτεινόμενες δοσολογίες. Τηρείστε με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά την παρασκευή και την αποθήκευση των καθαριστικών. Η χρήση αυτών των προϊόντων είναι αποκλειστική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς, αφού ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός με τις δικές του ισορροπίες και ιδιαιτερότητες. Οι παραπάνω λύσεις είναι δοκιμασμένες από μας και θα μας ενδιέφεραν οι γνώμες σας εφόσον τις δοκιμάσετε. Επισκεφτείτε και μερικές σχετικές πηγές πληροφόρησης που παραθέτουμε, για πληρέστερη ενημέρωση.
http://www.cleanandgreenct.com/
http://eartheasy.com/live_nontoxic_solutions.htm
http://www.greenhome.com/info/toxipedia/index.mhtml
http://watoxics.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου