6 Ιουν 2012

Πρόγραμμα ΑCT SOS για ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων σε αγροτικές περιοχές.


Στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές κοντά στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ στοχεύει το πρόγραμμα ΑCT SOS (Πρωτοβουλία Interreg), προϋπολογισμού 453.000 ευρώ.
Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από ελληνικής πλευράς, συμμετέχει το Κέντρο Εργάνη και από την ΠΓΔΜ φορείς που δραστηριοποιούνται στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον εναλλακτικό τουρισμό και την οινοποιία.

Το ACT SOS καλύπτει την Πέλλα, το Κιλκίς και την Πελαγωνία και τον Βαρδάρη από την ΠΓΔΜ, περιοχές που έχουν υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες δημογραφική, οικονομική και κοινωνική αποσύνθεση.



Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η παροχή επιτόπου συμβουλών επιχειρηματικής υποστήριξης και καινοτόμων λύσεων στα υπάρχοντα προβλήματα 50 πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και στα δύο κράτη, διασυνοριακή επιχειρηματική συνεργασία και κοινές προσπάθειες προς νέες αγορές, ενεργοποίηση πλατφόρμας που επιτρέπει την πρόσβαση των επιχειρήσεων στις πληροφορίες και διαδραστικές υπηρεσίες, που θα τους βοηθήσουν να επεκταθούν σε νέες αγορές.

Δέκα άνεργοι νέοι με υψηλή μόρφωση θα εργαστούν μαζί με τις επιλεγμένες επιχειρήσεις.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου