9 Νοε 2012

«Μάρτυρας» η ταμειακή μηχανή για αυστηρό ισοζύγιο κρέατος.


Με τις ταμειακές μηχανές θέλει να «κουμπώσει» ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» τους ελέγχους του ισοζυγίου κρέατος, ώστε να επαληθεύεται ευκολότερα ποιες ποσότητες τιμολογούνται ως ελληνικής προέλευσης και ποιες ως εισαγόμενες από τα κρεοπωλεία. Για αυτό το σκοπό, μετά τα σφαγεία, αποφάσισε να συνδέσει ηλεκτρονικά τον ΕΛΟΓΑΚ με τα κρεοπωλεία, επεκτείνοντας πιλοτικά την εφαρμογή του συστήματος ARTEMIS μέχρι το τέλος του χρόνου.


Την έγκριση της κυβέρνησης θέλει ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» για να εφαρμόσει το μέτρο που εισάγει διασταυρωτικούς ελέγχους με την εφορία.
Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ η Agrenda αυτού του Σαββάτου, ο νέος τρόπος καταγραφής της προέλευσης στο ταμείο θα θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων του εισαγόμενου κρέατος, αφού η πλειοψηφία των περιπτώσεων «συμβαίνει» στο κρεοπωλείο.

Μέχρι τώρα, το κάθε κατάστημα έδινε ένα προσωρινό ισοζύγιο, μέσω της ζυγιστικής μηχανής, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το νέο μέτρο θα επιτρέπει τη διασταύρωση των στοιχείων ακόμα και με την εφορία.

Η σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»
Έναρξη Ηλεκτρονικής Υποβολής Ισοζυγίων Κρέατος από τον ΕΛΓΟ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής υποβολής ισοζυγίων κρέατος μέσω της διαδικτυακής Εφαρμογής ARTEMIS.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί επέκταση της μέχρι σήμερα ηλεκτρονικής διασύνδεσης των σφαγείων με τον Οργανισμό και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εμπόρους κρέατος να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μηνιαίες δηλώσεις ισοζυγίων κρέατος.

Με την ηλεκτρονική υποβολή αποφεύγεται η μέχρι σήμερα ογκώδης ετήσια αλληλογραφία  με την οποία υποβάλλονταν τα ισοζύγια.  Παράλληλα επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ανθρωπίνων πόρων που απασχολείται με τις διαδικασίες παραλαβής, επεξεργασίας και καταχώρησης των στοιχείων ενώ η αυτοματοποίηση των διαδικασιών παρέχει τη δυνατότητα λεπτομερέστερων διασταυρώσεων και ελέγχων των δεδομένων.

Η Ηλεκτρονική Υποβολή Ισοζυγίων Κρέατος μέσω της Διαδικτυακής Εφαρμογής ARTEMIS θα βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012 προκειμένου όλοι οι υπόχρεοι υποβολής μηνιαίων ισοζυγίων κρέατος να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής και να προετοιμαστούν για την έναρξη της υποχρεωτικής εφαρμογής από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Πληροφορίες και λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ακολουθώντας στο διαδίκτυο τη «διαδρομή»: www.elgo.gr / Συγχωνευθέντες Φορείς / Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος.

Αλεξανδρής Πέτρος


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου