8 Νοε 2012

Χακτηριστικές τροφές για γράμμωση.


Χωρίς μια προσεγμένη δίαιτα για γράμμωση είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρετε να παρουσιάσετε τους γυμνασμένους μύες σας επαναλαμβάνοντας μόνο τις απαραίτητες ρουτίνες στο γυμναστήριο.

Η άσκηση με βάρη είναι το ερέθισμα για το σώμα σας να αρχίσει να φτιάχνει μυϊκή μάζα, αλλά χωρίς τις κατάλληλες πρωτεΐνες μέσα από μια προσεχτικά μελετημένη διατροφή για γράμμωση, ο αγώνας σας
πάει χαμένος. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι παρέχετε στον οργανισμό σας τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για να πετύχετε το εντυπωσιακό και γραμμωμένο παρουσιαστικό που ζητάτε.

Οι παρακάτω είναι 5 συγκεκριμένες τροφές  που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τι περίπου είναι απαραίτητο και να μπορείτε να σχεδιάζετε μόνος τη δίαιτα σας με ευκολία και με αποτέλεσμα.

1. Άπαχο κρέας. Είναι βασική πηγή πρωτεϊνών και είναι η απαραίτητη τροφή για να δημιουργήσετε ακόμα πιο πολλή μυϊκή μάζα ή να συντηρήσετε την υπάρχουσα. Κόκκινα κρέατα όπως οι μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι πραγματικά η πρώτη προτίμηση όλων των βραβευμένων επαγγελματιών του bodybuilding.

2.Φυτικές ίνες. Οι δίαιτες με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι εδώ και αρκετά χρόνια αναγνωρισμένες για τη σημαντική τους βοήθεια στην απώλεια σωματικού βάρους. Πρώτα από όλα, οι φυτικές ίνες προστατεύουν τον οργανισμό από την ανεξέλεγκτη λήψη λιπών. Μερικά παραδείγματα τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες σε μια διατροφή για γράμμωση είναι: Φρούτα, λαχανικά, δημητριακά (το κουάκερ είναι η καλύτερη επιλογή προϊόντα ολικής αλέσεως.

3.Υγρά. Όλοι πρωταθλητές αθλητές με βάρη επισκέπτονται σε διατροφολόγους με σκοπό να αφυδατώσουν το σώμα τους ώστε να δείξουν ακόμα πιο βαθιά και συγκεκριμένη γράμμωση. Σε όλη την υπόλοιπη περίοδο γράμμωσης έχετε ανάγκη τεράστιες ποσότητες υγρών, ώστε να διευκολύνετε το χημείο του σώματος σας να |κάνει|εκτελεί} απροβλημάτιστα τις λειτουργίες που χρειάζονται για τη βελτίωση του.

4.Σόγια. Η σόγια είναι μια καταπληκτική πηγή πρωτεϊνών με ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη. Η ποσοστά της σε χολιστερίνη είναι σχεδόν αμελητέα! Είναι φθηνή στα καταστήματα και μπορείτε πλέον να τη βρείτε σε διάφορες μορφές σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και είναι εύκολη στη χρήση σε μαγειρικές ή ζαχαροπλαστικές επιλογές.

5.Ασπράδια αυγών. Η πρωτεΐνη των αυγών υπάρχει κατά βάση στα ασπράδια τους και αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές τροφές που πρέπει να περιέχει μια διατροφή για γράμμωση. Η χολιστερίνη αντιθέτως υπάρχει αποκλειστικά στον κρόκο. Αυτό  σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να τρώτε όσα ασπράδια θέλετε, χωρίς κανένα κίνδυνο να επιβαρυνθείτε με χολιστερόλη. Μπορείτε μάλιστα να απολαύσετε μια ομελέτα με 1 ολόκληρό αυγό και 4 ασπράδια ή να βρείτε τη σχέση που σας αρέσει περισσότερο.


Πηγή:arthra.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου