1 Ιαν 2013

Εκατό εκατομμύρια τόνους τροφίμων παράγει η Αργεντινή από το οποία εξάγει τα μισά.


Στοιχεία για την πρωτογενή παραγωγή της Αργεντινής δημοσιεύει οικονομικό δελτίο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες. Σύμφωνα με αυτό η «δυναμική γεωργία και κτηνοτροφία» με μεγάλες εκμεταλλεύσεις (δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων), μηχανοποιημένη παραγωγή και ισχυρό κλάδο μεταποίησης παράγει 100 εκατομμύρια τόνους τροφίμων ετησίως και εξάγει τους 50, παρά τους
εξαγωγικούς δασμούς που επιβάλλει το κράτος.

Επίσης τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι η Αργεντινή παράγει και εξάγει σημαντικότατες ποσότητες βοδινού κρέατος, σόγιας, σογιελαίου, ηλιανθελαίου, σίτου, αραβοσίτου, κρασιού και βιοκαυσίμων. Διαθέτει 340 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, με σημαντικότερη την εύφορη περιοχή της Πάμπα.

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου