9 Ιαν 2013

Προσφορά δενδρυλλίων σχίνων σε παραγωγούς.


Έγινε η προσφορά από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, 9.000 δενδρυλλίων μαστιχόδεντρων προς τους πληγέντες μαστιχοπαραγωγούς του νησιού, όμως αυτά τελικά μοιράστηκαν σε συγκεκριμένα χωριά, αφού οι πιο πολλοί παραγωγοί δεν πρόλαβαν να γραφτούν στη λίστα.

Μετά τους μαστιχοπαραγωγούς του Αγίου Γεωργίου Συκούση, με επιστολή του στον πρόεδρο του Ομίλου MIG, που έκανε την προσφορά, διαμαρτύρεται και ο πρόεδρος
της Κοινότητας Βέσσας. Το χωριό που καταστραφήκαν κατά 92% οι καλλιέργειές του, και έχει περίπου 30 μαστιχοπαραγωγούς δεν πήρε κανένα από τα 9.000 μαστιχόδεντρα που προσφέρθηκαν.


Όταν «πήγαμε στο σημείο που είχε οριστεί, σύμφωνα με την ενημερωτική επιστολή που μας είχατε στείλει, οι εγγραφές είχαν κιόλας τελειώσει, με εγγεγραμμένα άτομα μόνο από 1-2 χωριά, τα οποία δεν έχουν υποστεί τόση ζημιά όση έχει υποστεί  το δικό μας  χωριό», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Πρόεδρος Βέσσας, Βασίλης Καβουράκης.


Να σημειώσουμε ότι στην όλη διαδικασία δεν είχε καμιά εμπλοκή τόσο η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών όσο και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου