4 Νοε 2013

Ενισχύει το σπέρμα η κατανάλωση καρότου.

Η κατανάλωση κίτρινων λαχανικών και κυρίως η κατανάλωση καρότου ενισχύει ως και σε ποσοστό 10% το ανδρικό σπέρμα, όπως αποκάλυψε μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Το καρότο - σε σύγκριση με άλλα κίτρινα λαχανικά - τερμάτισε πρώτο στην ενίσχυση των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών του σπέρματος.Πιο «υγιή» σπερματοζωάρια, κατά 8 έως και 10 %, εμφάνισαν νέοι που κατανάλωσαν καρότα, σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στην Αμερική.

Τα ποσοστά αυτά είναι αρκετά σημαντικά από μόνα τους για να κάνουν τη διαφορά σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης, όμως τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν πως η κατανάλωση λαχανικών αυξάνει τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά τα ανδρικά σπερματοζωάρια.

Στην μελέτη οι 200 νέοι άνδρες που πήραν μέρος, ακολούθησαν δίαιτες συγκεκριμένων λαχανικών και παρατηρήθηκε πως οι κίτρινες και οι πορτοκαλί τροφές, βοηθούν στην ενδυνάμωση του σπέρματος.

Αρκετά επιπλέον ενδιαφέροντα στοιχεία αναδείχτηκαν από την συγκεκριμένη έρευνα. Διαπιστώθηκε για παράδειγμα, πως υπήρχε συσχέτιση για τους νέους που κατανάλωσαν κόκκινα φρούτα και λαχανικά, όπως η ντομάτα, με τη μείωση των ανωμαλιών των σπερματοζωαρίων τους.

Αν και η γλυκοπατάτα και το πεπόνι φάνηκαν πως επίσης εμπλουτίζουν την ποσότητα και ποιότητα των σπερματοζωαρίων, το καρότο είχε τις καλύτερες επιδόσεις.  

Πρόσφατες έρευνες έχουν αναδείξει πως στα σύγχρονα Δυτικά κράτη, ο μέσος όρος των σπερματοζωαρίων στους άνδρες παρουσιάζει μειώσεις της τάξεως του 50%.

Ζαρίτας Βασίλης

  
Με πληροφορίες από Daily Mail


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου