23 Δεκ 2011

Σταθερά ανοδική πορεία για τις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών προς τις ΗΠΑ.


Σταθερά ανοδική πορεία έχουν οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών προς τις ΗΠΑ και η ζήτηση των ελληνικών προϊόντων στη συγκεκριμένη αγορά ολοένα και αυξάνεται. Αυτό σημειώθηκε από τους ομιλητές σε εκδηλώσεις του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ ΑΕ), σε Αθήνα και Κρήτη, στο πλαίσιο πληροφόρησης των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για την αγορά των ΗΠΑ και ιδιαίτερα για τη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show 2012 και για τη σκοπιμότητα συμμετοχής σε αυτήν.
Οι Έλληνες εξαγωγείς στρέφουν τον προσανατολισμό τους προς τη συγκεκριμένη αγορά γεγονός που αποδεικνύεται από την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία του ΟΠΕ για τη διοργάνωση των συγκεκριμένων ενημερωτικών εκδηλώσεων και κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ, Αλκ. Καλαμπόκης, παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Οργανισμού για τον κλάδο των τροφίμων - ποτών για το 2012 το οποίο περιλαμβάνει 22 εκθεσιακές παρουσίες και 5 επιχειρηματικές
αποστολές στη διεθνή αγορά τροφίμων-ποτών.

Για την αγορά των ΗΠΑ, ο ΟΠΕ προγραμματίζει για το 2012 σε συνεργασία με τον ΣΕΒΙΤΕΛ και την ΕΔΟΑΟ ολοκληρωμένα προωθητικά προγράμματα για το ελαιόλαδο και το κρασί αντίστοιχα.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου