20 Δεκ 2011

Δέκα λόγοι για να βάλουμε το φυσικό αέριο στη ζωή μας.


Ιδανική λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών αποτελεί η χρήση του φυσικού αερίου, αφού εξασφαλίζει μείωση των δαπανών και παράλληλα είναι φιλικό για το περιβάλλον.



Πολλά είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του τόσο στα νοικοκυριά  όσο και στο αυτοκίνητο.

Πρωτίστως είναι πιο οικονομικό όσον αφορά στην εμπορική, οικιακή, βιομηχανική καθώς και στην αυτοκίνηση.

Έπειτα το φυσικό αέριο αποτελεί πηγή πρωτογενούς ενέργειας, ενώ η καύση του έχει λιγότερο επιβλαβείς συνέπειες καθώς εκλύει μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Ακόμη χάρης την εξαιρετική απόδοσή του μειώνει την κατανάλωση καυσίμου, ενώ την ίδια στιγμή εξοικονομεί χρήματα.


 Η χρήση του  σε μονάδες συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική  αύξηση του βαθμού απόδοσης παραγωγής  ηλεκτρισμού έναντι των συμβατικών ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών.

Στηρίζει επίσης τη βιομηχανία , ενώ κατέχει ιδιαίτερη θέση στα νοικοκυριά αφού η κατανάλωση αερίου δεν προπληρώνεται όπως στην περίπτωση του πετρελαίου.

Το φυσικό αέριο ενισχύει ακόμη το εμπόριο καθώς είναι λειτουργικό σε ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, εστιατόρια, συνεδριακά κέντρα και σε πολλούς άλλους χώρους.

Όσον αφορά στη χρήση του στα οχήματα συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα  εξασφαλίζει οικονομικά οφέλη στους οδηγούς.

Αξίζει να επισημανθεί πως με τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας  σε τομείς όπως στη γεωργία δημιουργούνται συνεχώς προϋποθέσεις  για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων τους.

Πηγή:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου