7 Ιουν 2012

Το νερό της Ψυττάλειας χρήσιμο στην άρδευση.


Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την «Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Εκροών Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας» ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Τρίτη 5 Ιουνίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.


«Το εμβληματικό έργο της επαναχρησιμοποίησης των νερών της Ψυττάλειας θα επιτρέψει αντί το νερό της επεξεργασίας των λυμάτων να χύνεται στον Σαρωνικό, με κατάλληλη επεξεργασία, να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για άρδευση σε πολλούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Να σημειωθεί ότι υπέρ τάχθηκαν δύο παρατάξεις, η Αττική-Νέα Προοπτική και η Αττική Οικολογική Απάντηση, οι οποίες και συνεχάρησαν τους αρμόδιους γιατί έφεραν εις πέρας ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Αττικής. Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο και Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική και κατά της σύμβασης τάχθηκε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ο περιφερειάρχης Αττικής τόνισε επίσης: «Καλώ τους δήμους να προσκομίσουν ώριμες μελέτες για σημαντικά έργα προκειμένου να τα εντάξουμε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας. Τονίζω ότι τα μεγάλα έργα, όχι μόνο έρχονται να επιλύσουν χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά δημιουργούν και νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία πλήττει σκληρά τη χώρα».

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου