20 Νοε 2011

Στο εδώλιο οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων για τις κινητοποιήσεις του 2008


Στο εδώλιο οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων για τις κινητοποιήσεις του 2008

Για τις 3 Μαΐου του 2012, αναβλήθηκε η υπόθεση των Σερραίων αγροτών που συμμετείχαν στο μπλόκο των Κερδυλλίων, κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων, το Δεκέμβριο του 2008.


Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, αλλά τελικά αναβλήθηκε και οι αγρότες ανανέωσαν το… ραντεβού τους με τη δικαιοσύνη, μέχρι την επόμενη υπόθεση, που δεν είναι και πολύ μακριά. Και πάλι η κατηγορία ήταν αυτή της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Η ιστορία, όμως, με τα αλλεπάλληλα αγροτοδικεία, φαίνεται να έχει κουράσει και να έχει εξοντώσει τους αγρότες.

Για πολλούς Σερραίους αγρότες και αγροτοσυνδικαλιστές, εκκρεμούν υποθέσεις εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον. Μεταξύ αυτών που κάθισαν χθες στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ήταν ο αγρότης από τον Αχινό Ανέστης Κεμανιντζόγλου και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών Διογένης Παπλιάκας.

«Μας έχουν εξαντλήσει και εξουθενώσει με όλες αυτές τις υποθέσεις, με τα αγροτοδικεία. Αναγκαζόμαστε να παρατάμε τις δουλειές μας και να είμαστε συνέχεια σε μία δικαστική αίθουσα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει αυτή η ιστορία και να μην μας σέρνουν στα δικαστήρια, σαν να είμαστε κοινοί εγκληματίες. Είμαστε άνθρωποι που μοχθούμε καθημερινά, είμαστε εργαζόμενοι και μας συμπεριφέρονται ως εγκληματίες. Πλέον, αυτό πρέπει να σταματήσει.

Το μόνο που κάναμε ήταν να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε,» δήλωσε ο κ. Ανέστης Κεμανιντζόγλου.


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου