6 Ιαν 2013

Aρωματικό και πικάντικο ξύδι για τις σαλάτες.


Ξύδι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις σαλάτες αλλά και στα τουρσιά, στα βραστά λαχανικά και στα παντζάρια. Ιδιαίτερα μυρωδάτο και πικάντικο.

Υλικά

1 l κρασόξυδο
1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

2 κουταλιές της σούπας σπόρους ή 10 κοτσάνια σέληνου
1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορο
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο χρένο ή αντίστοιχη ποσότητα πιπεριάς τσίλι
1 κουτ. του γλυκού μπαχάρι
1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
Παρασκευή

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε , αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι.

Εάν το θέλουμε λιγότερο πικάντικο, μειώνουμε την ποσότητα του χρένου ή της πιπεριάς τσίλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου