6 Ιαν 2013

Σκόρδο. Παραδοσιακό σιρόπι για πίεση, κυκλοφορικό, χρόνια βρογχίτιδα


Παραδοσιακή συνταγή για την αντιμετώπιση της αρτηριακής πίεσης. των προβλημάτων του κυκλοφορικού και της χρόνιας βρογχίτιδας.

Υλικά

125 gr λιωμένο σκόρδο

50% αποσταγμένο νερό
50% μηλόξυδο σε σύνολο ποσότητας υγρού που σκεπάζει τα λιωμένα σκόρδα.
1/2 φλυτζάνι μέλι
Παρασκευή

Τοποθετούμε το λιωμένο σκόρδο σε γυάλινο δοχείο και το σκεπάζουμε με τα υγρά. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 4-5 μέρες ανακατεύοντάς το για αρκετές φορές την ημέρα.
Μετά το πέρασμα των 4 ημερών , σουρώνουμε, προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι μέλι και αποθηκεύουμε σε δροσερό σημείο.
Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας, 3 φορές την ημέρα μετά από κάθε γεύμα.
Καλό είναι τα σκόρδα να μην τα λιώσουμε σε μεταλλικό σκεύος.
Η συμβουλή του γιατρού προέχει, επίσης δεν προτείνεται σε άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Πηγή:greenchef

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου