14 Φεβ 2013

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Περιοδεία Τσίπρα σήμερα.


Στους δρόμους με παραταγμένα τα τρακτέρ τους εξακολουθεί να βρίσκεται ο κύριος όγκος των αγροτών, ενώ οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωράφια τους μετά από 20 ημέρες κινητοποιήσεων.

Στα «μπλόκα» που έχουν στηθεί σε Λαμία και Λάρισα θα βρεθεί σήμερα, Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα
στις 11:30 θα επισκεφθεί τη Λαμία, ενώ στις 13:00 θα βρεθεί στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Στις 4 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί το «μπλόκο» των αγροτών στον Ορχομενό Βοιωτίας.

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στη Λαμία, στο ύψος της Ανθήλης, όταν αγρότες προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα στην εθνική οδό και οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν.

Σε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης προχώρησαν την Τετάρτη το απόγευμα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Οι Θεσσαλοί αγρότες παραμένουν σταθεροί στο αίτημα τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου να θέσουν τα αιτήματα τους.
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης και νωρίς το μεσημέρι αναμένεται να αποφασίσουν ποια μορφή κινητοποίησης θα επιλέξουν.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στη Χαλκηδόνα.

Στις Σέρρες, οι αγρότες πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, νωρίς το μεσημέρι, ώστε να αποφασίσουν από κοινού εάν τελικά θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των εθνικών οδών. Τα μπλόκα των αγροτών στις Σέρρες είναι σε κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος τού δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολέκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου, ενώ αύριο προτίθενται να δώσουν το "παρών" στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται, στις 12 το μεσημέρι, από διάφορους φορείς της Καβάλας.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες από το μπλόκο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, στον νομό Ημαθίας, απέσυραν χθες τα τρακτέρ τους και επέστρεψαν στα χωράφια τους, αφού εάν καθυστερήσουν περισσότερο τον ψεκασμό στα ροδάκινα, θα χάσουν, όπως λένε, τη φετινή σοδειά.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου