27 Φεβ 2013

Φρούτα και λαχανικά μοιράζει η Ιεράπετρα σε κοινωνικά παντοπωλεία της Αττικής.


Πάνω από 20 τόνοι πρώιμα κηπευτικά έφτασαν το πρωί της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου από την Ιεράπετρα στην Αθήνα για να μοιραστούν δωρεάν σε κοινωνικά παντοπωλεία της Αττικής
Τα κηπευτικά μοιράζονται αυτή την ώρα στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από συνεννόηση που έχει γίνει με κοινωνικά παντοπωλεία δήμων της Αττικής.

Την αποστολή αλληλεγγύης οργανώνουν ο δήμος Ιεράπετρας, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής, τα δημοπρατήρια, οι έμποροι, ομάδες παραγωγών και
μεμονωμένοι παραγωγοί κηπευτικών της Ιεράπετρας και έρχεται σε συνέχεια προγενέστερων αντίστοιχων ενεργειών.

Όπως είπε στο Mega ο δήμαρχος της Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, «η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα διπλό μήνυμα: αφενός, καταγράφει την αντίληψη κοινωνικής αλληλεγγύης της Ιεράπετρας σε μια περίοδο κρίσης, αφετέρου το αίτημα να στηριχθεί η περιοχή για να συνεχίσει να παράγει».

Οι οργανωτές, οι τοπικές αρχές και οι παραγωγικοί φορείς της Ιεράπετρας θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανάκαμψη της χώρας προϋποθέτει τη στήριξη των παραγωγικών φορέων και προσθέτουν ότι η Ιεράπετρα παράγει και προσφέρει στην εθνική οικονομία και για να βοηθήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, πρέπει να παραμείνει η ατμομηχανή στις εξαγωγές κηπευτικών.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας για τη δωρεάν διάθεση 20 τόνων κηπευτικών σημειώνουν ότι αποφάσεις που καταργούν ή αποψιλώνουν υπηρεσίες και αναπτυξιακούς οργανισμούς όπως νοσοκομείο, ΔΟΥ, τμήμα ΤΕΙ, ακόμα και τα ταμεία των ΔΕΚΟ, προκαλούν τεράστια υποβάθμιση της περιοχής, ταλαιπωρία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. «Με παράλογα μέτρα», καταλήγουν, «δεν στηρίζεται η ανάπτυξη. Η Ιεράπετρα πρέπει να έχει υποστηρικτικές υπηρεσίες για να συνεχίσει να παράγει».


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου