21 Φεβ 2013

Οι τουρκικές εξαγωγές φράουλας ανθίζουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.


Τα τελευταία χρόνια, η συνεχής αύξηση των εξαγωγών φράουλας της Τουρκίας κατέστη δυνατή χάρη στις νέες τεχνολογίες θερμοκηπίου που απαιτούν λιγότερους χειριστές και ταυτόχρονα αυξάνουν την απόδοση των φυτών.

Υδροπονική καλλιέργεια φυτών φράουλας.
Οι Τούρκοι παραγωγοί συνεχώς ενημερώνονται για τις τεχνικές αλλά και για τα αγροτικά τεχνολογικά επιτεύγματα που μπορούν
να τους λύσουν τα χέρια.

Για παράδειγμα, η Sahinler Tarim, μια εταιρεία που ειδικεύεται στις υδροπονικές τεχνολογίες παραγωγής, εγκατέστησε σε 13.000 τετραγωνικά μέτρα θερμοκήπια φράουλας στις αρχές του 2013.

Η κύρια τουρκική περιοχή παραγωγής φράουλας είναι η Μερσίν-Αναμούρ, ακολουθούμενη από την περιοχή της Αττάλειας.

Το 2012, η Τουρκία εξήγαγε περίπου 22.000 τόνους φράουλας και κατέκτησε τη 17η θέση ανάμεσα στα πιο σημαντικά εξαγόμενα αγροτικά προϊόντα (φρούτα και λαχανικά).

Οι κύριες αγορές που καταλήγουν τα τουρκικά προϊόντα είναι η Ρωσία, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και το Ιράκ.

Γιαννακοπούλου Φανή

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου