22 Φεβ 2013

Η θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στο τραπέζι συζητήσεων μεταξύ Μαυραγάνη - Χαρακόπουλου και αγροτών του Πανελλαδικού οι οποίοι συναντήθηκαν και με τον Πρωθυπουργό.


Πυρετός διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ώρες, μεταξύ των αγροτών μελών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής και κυβερνητικών στελεχών. Επιτροπή αγροτών βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (του παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους) ενώ στην συνέχεια στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθούν με τον
Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διυπουργική μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ενώ θα παραστούν και οι αγρότες. Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι το θέμα που θα τεθεί επί τάπητος δεν είναι άλλο από την θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου που αποτελεί πάγιο και βασικό αίτημα των αγροτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται μετά το τέλος της σύσκεψης να πραγματοποιηθούν δηλώσεις για το θέμα από τους εκπροσώπους των δύο Υπουργείών (Μαυραγάνη - Χαρακόπουλο). Νωρίς το πρωί, οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού είχαν συνάντηση και με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, στον οποίο κατέθεσαν πρόταση για το συνταξιοδοτικό. Μετά την συνάντησή τους με τον κ. Αντώνη Σαμαρά οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ακρόαση που είχαν και μάλιστα επισήμαναν, πως ο Πρωθυπουργός τούς δήλωσε πως είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και πως ο ίδιος γνωρίζει ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας.

Δήλωση αγροτών στον ΑγροΤύπο
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο, οι αγρότες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου: «Πάμε για θεσμοθέτηση αγροτικού πετρελαίου. Θα γίνουν επιτροπές (και από αγρότες) ώστε να αποφασιστούν οι συντελεστές για κάθε καλλιέργεια διότι οι συντελεστές είναι απαρχαιωμένοι».
Και προσθέτουν: «Για να εφαρμοστεί η κάρτα μαζί θα πρέπει να γίνει και η καταγραφή δικτύων, εργαλείων και κατόπιν αυτά τα χρήματα να μοιραστούν στις σωστές τσέπες των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και σε μια μερίδα συνταξιούχων οι οποίοι πληρούν τις προδιαγραφές».

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας θα συναντηθούν εκτός από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, με ακόμη τρεις Υπουργούς και συγκεκριμένα της Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Χρήστος Διαμαντόπουλος


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου