20 Φεβ 2013

Το Κτήμα Αρβανιτίδη στο open kitchen Bistro ΖΑΚ.


Το Κτήμα Αρβανιτίδη μας προσκαλεί σε παρουσίαση και γευστική δοκιμή της νέας σοδειάς του Chardonnay και της Μαλαγουζιάς του. Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 21.30 στο ολοκαίνουργιο και φιλόξενο open kitchen Bistro ZAK (Νικολάου Πλαστήρα 35 & Ταξιαρχών 1, Καλαμαριά, τηλ. 2310 438921).


Το Κτήμα Αρβανιτίδη βρίσκεται στον Ασκό Θεσσαλονίκης. Στο
υψόμετρο των 550 μέτρων, τα 50 στρέμματα των ιδιόκτητων αμπελώνων του απολαμβάνουν το οικοσύστημα που ευνοεί την παραγωγή κρασιών φίνων, πολύπλοκων και ισορροπημένων. Στο σύνολο του αμπελώνα εφαρμόζεται η βιολογική καλλιέργεια.

Ο γεωπόνος-οινοποιός Θανάσης Αρβανιτίδης θεωρεί το 2012 μια καλή χρονιά και μας εξηγεί τους λόγους: «Η χρονιά, ήταν πρώιμη, κατά 10 έως 15 ημέρες, ανάλογα με την ποικιλία. Είχαμε και μείωση της παραγωγής, λόγω των βροχών και των έντονων καιρικών φαινομένων στις αρχές του καλοκαιριού. Ευτυχώς όμως, αυτή η μείωση, σε συνδυασμό με το υψόμετρο των αμπελώνων μας (550 μ.) και την επακόλουθη βραδινή δροσιά που χαρακτηρίζει την περιοχή του Ασκού, συνέβαλε στην καλή ωρίμανση. Γιατί, το αμπέλι, λόγω της μειωμένης παραγωγής ακόμη και στις ψηλές θερμοκρασίες, συνέχισε να δουλεύει, να φωτοσυνθέτει, οπότε τα σταφύλια ωρίμασαν καλά και είναι υγιέστατα. Ο τρύγος ξεκίνησε στις 28 Αυγούστου με το Chardonnay και ακολούθησε το Merlot. Στις αρχές Σεπτεμβρίου τρυγήσαμε τη Μαλαγουζιά, στη συνέχεια το Cabernet Sauvignon και το Syrah. Ολοκληρώσαμε με το Ξινόμαυρο, για το οποίο έχουμε και μεγάλες προσδοκίες γιατί θα είναι το καινούργιο ερυθρό κρασί του κτήματος.»

Σαν τελικό αποτέλεσμα το Chardonnay Αρβανιτίδη 2012 εμφανίζεται με τον γνωστό του αρωματικό χαρακτήρα, φινέτσα και δροσιστική οξύτητα. Φανατικούς οπαδούς αποκτά και η Μαλαγουζιά Αρβανιτίδη 2012, με εκρηκτικό άρωμα και γευστική πυκνότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Wine Plus, τηλ. 2310/888311, e-mail: info@wineplus.gr.

Ταγκαλάκη Έλενα

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου