22 Φεβ 2013

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις μέχρι την Δευτέρα.


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ήπια μορφή, οι περισσότεροι αγρότες της χώρας, δυναμώνοντας σε πολλές περιοχές τα μπλόκα τους.
Στη Θεσσαλία, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και μαζί με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα έχουν συναντήσεις στην πρωτεύουσα με εκπροσώπους της
κυβέρνησης από τέσσερα υπουργεία- Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας.

Στο μεταξύ, ικανοποιημένοι από τις επαφές τους με κυβερνητικούς παράγοντες εμφανίζονται οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα. Εντός της ημέρας θα συναντηθούν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. “Για πρώτη φορά 'έπεσε' χθες στο τραπέζι το θέμα της θέσπισης του αγροτικού πετρελαίου” δήλωσε σε δημοσιογράφους το μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών Γιάννης Παναγής.

Πάντως, το τι μέλλει γενέσθαι στο μέτωπο των κινητοποιήσεων, όπως ανέφεραν, είναι θέμα όλων των αγροτών που κρατούν τα μπλόκα, οι οποίοι, αφού πρώτα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των επαφών, θα συνεδριάσουν για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Στις Σέρρες, οι αγρότες κρατούν τα μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως. Όπως λένε, δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε καμιά κινητοποίηση, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν χαμηλούς τόνους εν μέσω των επαφών στην Αθήνα, αλλά και λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης, επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού, στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες στο μπλόκο του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ενώ μειώνονται διαρκώς οι δυνάμεις τους στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης και στο τελωνείο των Κήπων.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου