9 Μαΐ 2013

“ Έξυπνο πιρούνι” βοηθά στην απώλεια βάρους.


Όποιος προσπαθεί να είναι υγιής είναι εξοικειωμένος με το “παιχνίδι” της καταμέτρησης. Υπολογίζει τις θερμίδες που προσλαμβάνει, τους υδατάνθρακες, τον καρδιακό ρυθμό, τα βήματα και τα χιλιόμετρα.

Τώρα, μια νέα έξυπνη συσκευή διατροφής που ονομάζεται HapiFork θα βοηθά στην καταμέτρηση της ταχύτητας με την
οποία τρώμε, καθώς έχει σχεδιαστεί να δονείται όταν α τρώμε γρήγορα. Από προεπιλογή έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει μια μπουκιά κάθε 10 δευτερόλεπτα, αν και ο ακριβής χρόνος είναι προσαρμόσιμος.

Όταν τα μεταλλικά δόντια του HapiFork αγγίζουν το στόμα, ένα κύκλωμα καταγράφει και τα δεδομένα μεταδίδονται αυτόματα σε ένα smartphone μέσω Bluetooth ή με τη χρήση μιας πολύ μικρής θύρας USB. Το πιρούνι, το οποίο μπορεί να παραμείνει φορτισμένο για 15 ημέρες, έχει μια φαρδιά πλαστική λαβή στον πυρήνα της οποίας βρίσκονται τα ηλεκτρονικά μέρη του. Ο πυρήνας αυτός μπορεί να αφαιρεθεί προκειμένου το πιρούνι να πλυθεί στο χέρι ή σε πλυντήριο πιάτων.
Το 99 δολαρίων πιρούνι επινοήθηκε πριν από επτά χρόνια από τον Jacques Lepine, ο οποίος μόλις πέρσι συνεργάστηκε με την εταιρεία HapiLabs με αποτέλεσμα την κατασκευή του HapiFork, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο και πρόκειται να διατεθεί στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή:CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου