29 Νοε 2011

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα πιπεριάς


Υλικά:

6 χοιρινά φιλετάκια
3 ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
50 γρ. πράσινες ελιές (μεγάλες)
1 ξερό κρεμμύδι
λίγο λάδι ελιάς
αλάτι
πιπέρι
λίγο νερό ή το ζωμό από την πιπεριά
λίγα κλαράκια μαϊντανό


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα φιλετάκια από τυχόν λίπη. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε από τις ελιές τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε την ψητή πιπεριά από την φλούδα και τα σπόρια (αν είναι εμπορίου είναι καθαρισμένη).
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές προσθέτοντας λίγο αλάτι. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι σβήνουμε με λίγο νερό ή το ζωμό από την πιπεριά (ένα φλιτζανάκι του καφέ). Βάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε τον πολτό, για να καθαρίσει από τυχόν φλούδια και σπόρια και έτοιμη η σάλτσα. Αν αγαπάμε τα καυτερά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη ψητή καυτερή πιπεριά!
Ψήνουμε τα φιλετάκια σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο λάδι (μπορούμε και στη σχάρα). Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το γούστο μας. Αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε στα πιάτα. Περιχύνουμε με τη σαλτσούλα και διακοσμούμε το πιάτο με τις ελιές. Ψιλοκόβουμε από πάνω λίγο μαϊντανό, για να αρωματίσει δροσερά το φαγητό μας και απολαμβάνουμε.


Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου