22 Ιουν 2012

Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων Ελλάδας – Βουλγαρίας.


Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων Ελλάδας – Βουλγαρίας παρουσιάστηκε σε ενημερωτική ημερίδα για τη βιολογική καλλιέργεια, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. Πρόκειται για την ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου Brand για την προώθηση των τοπικών βιολογικών προϊόντων της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας - Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με την εδική σύμβουλο του Δικτύου, Μάχη Συμεωνίδου, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε με στόχο να στηρίξει όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων, της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Βουλγαρίας , ώστε να βελτιώσουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες και να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά τα τοπικά βιολογικά προϊόντα , με ένα κοινό σήμα βιολογικών προϊόντων».


Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για μία κάθετη οργάνωση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης των βιολογικών προϊόντων. Ιδρύθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και αποτελεί ένα φορέα εργαλείων, υπηρεσιών ενημέρωσης και προβολής των βιολογικών προϊόντων σε επιχειρήσεις και καταναλωτές. Δημιουργεί συνεργίες με όλους τους αρμόδιους κρατικούς και ευρωπαϊκούς φορείς για την επίλυση των προβλημάτων και την προώθηση των συμφερόντων του κλάδου.

Στόχοι του είναι η λειτουργία φορέα χάραξης στρατηγικής για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων και την ενίσχυση του κλάδου μέσω εισηγήσεων και στρατηγικών παρεμβάσεων σε κυβερνητικό επίπεδο, η ανάπτυξη εργαλείου προώθησης βιολογικών προϊόντων στους καταναλωτές, μέσω συστηματικής ενημέρωσης, η υποστήριξη της ενημέρωσης όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα παραγωγής των βιολογικών προϊόντων και η προβολή και προώθηση της επίλυσης όλων των προβλημάτων των μελών του.

Αντίστοιχες δράσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, θα πραγματοποιηθούν, όπως δήλωσε η κ. Συμεωνίδου και στη Βουλγαρία, στην οποία θα πάρουν μέρος και Έλληνες παραγωγοί.

Σε πρώτο στάδιο, θα διεξαχθούν μελέτες ειδικού σκοπού που θα δείξουν τι καλλιέργειες μπορούν να παραχθούν και να αναπτυχτούν στις δυο χώρες , ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους παραγωγούς να έρθουν σε άμεση επαφή μεταξύ τους, ενώ παράλληλα,διαδικτυακά θα δίνεται η δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης για τις εξελίξεις .

«Με την ορθή εφαρμογή, το BIO-Brandθα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των χώρων, την ανάπτυξη νέων καναλιών διακίνησης βιολογικών προϊόντων και την τόνωση των ήδη υπαρχόντων» δήλωσε η κ. Συμεωνίδου.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου