26 Ιουν 2012

Έρχονται αμερικανικές επενδύσεις σε γεωργία και τουρισμό.


Στις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αγροτικής οικονομίας στην Πελοπόννησο αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Daniel Bennett Smith στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Πρότεινε τη συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ για την προσέλκυση επενδύσεων.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης ο οποίος συνοδευόταν από τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ κ. Moore, ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη για τα έργα υποδομών και τις αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες που δημιουργούνται στην Πελοπόννησο, ενώ το Επιμελητήριο Αρκαδίας οργάνωσε γεύμα εργασίας με τον πρέσβη και επιχειρηματίες, όπου έγινε συζήτηση για τις δυνατότητες συνεργασίας και
διείσδυσης των ελληνικών και ιδιαίτερα των αρκαδικών επιχειρήσεων και προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε: «Συζητήσαμε με τον περιφερειάρχη, μιλήσαμε για τους θεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες μέσω της μεταναστευτικής κοινότητας με την Πελοπόννησο στις Ηνωμένες Πολιτείες και προσβλέπω σε συνεργασία το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναπτυχθεί το αναμφισβήτητο δυναμικό το οποίο υπάρχει στη περιοχή».
Υπογράμμισε πως «Η Πελοπόννησος έχει σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν και άλλες περιοχές της Ελλάδας, το πιθανόν σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι ίσως συναντάς σε άλλα μέρη. Ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η γεωργία είναι τομείς οι οποίοι είναι ιδιαίτεροι και έχουν μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης και πιθανώς μπορούν να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στη δημιουργία καινούργιων θέσεων εργασίας».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης σε δηλώσεις του τόνισε πως «ανταλλάξαμε απόψεις και συζητήσαμε πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που έχει σήμερα η χώρα μας και βέβαια το μεγάλο και σημαντικό γεγονός που μας απασχόλησε, είναι η βοήθεια και η τεχνογνωσία που θα μας παρέχουν οι ΗΠΑ πάνω στα προβλήματα επενδύσεων και ανάπτυξης για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ήδη ανακοινώνουμε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, από μία ομάδα εργασίας που θα γίνει μεταξύ της περιφέρειας, της πρεσβείας και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, θα γίνει μια συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων επενδύσεων στην περιφέρεια
Πελοποννήσου. Και τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα είναι εξαιρετικά σημαντικά για όλους μας».

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου