23 Ιουν 2012

Πιπεριά καλλιέργεια.


Η πιπεριά ανήκει στην ίδια οικογένεια με την τομάτα και την μελιτζάνα και καλλιεργείται την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα χαρακτηριστικά του φυτού:
Ύψος: 30- 60 εκ.
Αποστάσεις φύτευσης: ανά 30 εκ.
Χρονική διάρκεια σποράς/συγκομιδής: 19 εβδομάδες
Εβδομάδες για ωρίμανση: 10 εβδομάδες
Χρόνος πρώιμη φύτευσης σε εξωτερικό χώρο: 2 εβδομάδες μετά από τον τελευταίο παγετό
Οι καλλιεργητικές απαιτήσεις:
Ξεκινήστε τους σπόρους σε σπορεία, σε προστατευμένο χώρο ή αγοράστε έτοιμα φύτρα από το φυτώριο, όταν είστε έτοιμοι για τη φύτευση.

Φροντίστε ώστε το χώμα να έχει θερμοκρασία τουλάχιστον 18C όταν θα φυτέψετε. Αν θέλετε να ζεστάνετε το χώμα, καλύψτε το με μαύρο πλαστικό 1 εβδομάδα πριν από τη φύτευση και αφαιρέστε το μετά.
Ποτίζετε τακτικά για να διατηρείτε το χώμα νωπό και προσέξτε να μην καταβρέχετε τα φύλλα γιατί ευνοείτε την ανάπτυξη μυκήτων. Για καλύτερη γεύση των καρπών, μειώστε ελαφρά τα ποτίσματα καθώς οι καρποί ωριμάζουν. Οι πιπεριές θέλουν συνθήκες καλής αποστράγγισης.
Βοτανίζετε τις πιπεριές μια φορά την εβδομάδα και καλύψτε το χώμα τους με οργανική ύλη σε συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Υποστυλώστε τα φυτά με προσοχή διότι είναι αρκετά εύθραυστα ή περάστε γύρω τους έναν κύλινδρο από κοτετσόσυρμα και αφήστε τα να αναπτυχθούν πάνω του.
Οι πιπεριές δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις λίπανσης. Αν ακολουθείτε το σταθερό ετήσιο πρόγραμμα λιπάνσεων του κήπου τότε οι θρεπτικές ουσίες αρκούν για την επιτυχία της καλλιέργειας. Σε φτωχά εδάφη προσθέστε μια φτυαριά κομπόστ στην τρύπα φύτευσης προτού βάλετε το φυτό. Το ιδανικό ph είναι 6.7- 7.0.

Πηγή:www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου