22 Ιουν 2012

Η κοινωνία χρωστάει στη γεωργία, ήρθε η ώρα να το ανταποδώσει.


«Ο κόσμος χρωστάει στη γεωργία και ήρθε η ώρα η κοινωνία να δώσει πίσω τα χρωστούμενα» τόνισε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, κατά την παραλαβή του υπουργείου από τον υπηρεσιακό υπουργό Ναπολέων Μαραβέγια, δίνοντας το μήνυμα της προσπάθειας να γίνει η αγροτική παραγωγή πυλώνας ανάπτυξης της χώρας στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης και ο νέος υφυπουργός Μ. Χαρακόπουλος, κατά την τελετή παραλαβής.

Ο κ. Τσαυτάρης κατά τη σύντομη ομιλία του σημείωσε πως η γεωργία «πήρε στις πλάτες της» στο παρελθόν την οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας και χαρακτηριστικά ανέφερε πως «εάν δεν υπήρχε εξαιρετικό ελληνικό βαμβάκι, καπνός, αμπέλι και ροδάκινα σήμερα δεν θα είχαμε βιομηχανία» και συνεχίζοντας ανέφερε πως «υπάρχουν ευκαιρίες για να ξαναμιλήσει ο κόσμος σήμερα για τα ελληνικά προϊόντα, όπως το ελληνικό γιαούρτι». Επιπλέον, τόνισε τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής και την οδηγία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασφάλιση της αυτάρκειας των τροφίμων για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Από τη μεριά του ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε «πως η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι η τελευταία ευκαιρία του τόπου και το αποτέλεσμα θα μας κρίνει όλους». Συγκεκριμένα ανέφερε πως «χρειάζεται συστράτευση από τη διοικητική μηχανή του υπουργείου για το επιθυμητό αποτέλεσμα». Ακόμη ανέφερε πως το υπουργείο αποτελεί οικείο χώρο για τον ίδιο και πως προερχόμενος από αγροτική οικογένεια έχει βιωματική σχέση με το χώρο.
Ο απερχόμενος υπουργός Ναπολέων Μαραβέγιας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Τσαυτάρη και στον κ. Χαρακόπουλο, σημείωσε πως «η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική αφήνει μεγάλα περιθώρια εθνικού σχεδιασμού, με το γεγονός αυτό να είναι τόσο καλό όσο και κακό για τη χώρα» , αλλά εξέφρασε την πίστη του πως «με τη στιβαρή ηγεσία των υπουργού και του υφυπουργού θα οδηγηθούμε σε καλά αποτελέσματα». Τελειώνοντας δήλωσε πως «ήταν τέτοιο το βάρος του υπουργείου που αισθάνομαι σαν να απολύθηκα από τον στρατό».

Ξένος Γιώργος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου