22 Ιαν 2014

Ποιά ή πρόβλεψη για το τέλος επιτηδεύματος ανά χωράφι.

Παραμένει στο τραπέζι ένα εφιαλτικό σενάριο με το αγροτικό τέλος επιτηδεύματος, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από το ΥΠΟΙΚ, το θέμα της έδρας της αγροτικής εκμετάλλευσης και των υποκαταστημάτων (χωραφιών).

Όπως προέκυψε από την σύσκεψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, υπάρχει ακόμη στο τραπέζι καθώς δεν έχει διευκρινιστεί από το ΥΠΟΙΚ (απαντήσεις θετικές ή όχι θα δίνει η αναμενόμενη εγκύκλιος που είναι ήδη έτοιμη), το σενάριο που προβλέπει καταβολή τέλους
επιτηδεύματος εκ μέρους των αγροτών για κάθε ένα χωράφι ξεχωριστά(!), εφόσον θα λογίζεται ως έδρα η κατοικία του ή κάποια παραγωγική του εγκατάσταση και τα υπόλοιπα χωράφια του θα λαμβάνονται υπόψη ως υποκαταστήματα (με βάση τα τωρινά δεδομένα).

Με λίγα λόγια και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στο μέλλον, οι παραγωγοί μετά από τρία χρόνια δραστηριότητας θα αναγκαστούν να πληρώσουν 650 ευρώ για κάθε υποκατάστημα, τη στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αγρότες ακόμη και με 500 χωράφια. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν αναρμόδια να απαντήσουν σήμερα σχετικά, με τον αγροτικό κόσμο, δικαίως να κάνει λόγο για κατάρρευση της παραγωγής, αν ισχύσει κάτι τέτοιο.

Το ζήτημα έχει καταγραφεί πάντως από την ΠΑΣΕΓΕΣ και θα προωθηθεί για απάντηση στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.



Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου