12 Ιουν 2012

Αποζημίωση για το χαλάζι σε 3 μήνες από την εκτίμηση.


Με «γεμάτα» ταμεία και έτοιμος να πληρώσει στην ώρα του τις αποζημιώσεις για τη μαγιάτικη χαλαζόπτωση, που έπληξε σχεδόν όλη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, δηλώνει ο ΕΛΓΑ, διά στόματος του προέδρου του, Θεόδωρου Σαρρή.


Στα πλαίσια, μάλιστα, της συνέντευξης τύπου της 7ης Ιουνίου μίλησε ο ίδιος για τον προγραμματισμό των πληρωμών αποζημιώσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αποζημιώσεων παραγωγών που υπέστησαν ζημιές το 2011, με την καταβολή από τον ΕΛΓΑ συνολικού ποσού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα προγράμματα ΠΣΕΑ μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν άλλα 55 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σαρρής ανέφερε σχετικά με το θέμα των απλήρωτων εισφορών από τους παραγωγούς πως «οι αγρότες που οφείλουν εισφορά θα αποζημιωθούν για τη χαλαζόπτωση, αρκεί να πληρώσουν την εισφορά του 2012, η εισφορά του 2011 δεν είναι απαραίτητο να καταβληθεί αν και τους το ζητάμε γιατί έτσι είναι το σωστό». Τέλος, διαβεβαίωσε ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων για την εν λόγω χαλαζόπτωση θα γίνουν σε διάστημα τριών μηνών μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών.

Αλεξανδρής Πέτρος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου