31 Ιουλ 2012

Ενισχύεται η συνεργασία Κινέζων και Vaeni Νάουσας.


Συνεχίζει τη συνεργασία της η μεγάλη εισαγωγική εταιρεία της Κίνας με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Νάουσας, Vaeni και σύντομα θα επανεκκινήσεων οι φορτώσεις οίνων ενώ παράλληλα οι εμπορικές σχέσεις θα ενισχυθούν με τις εξαγωγές και άλλων τοπικών προϊόντων (ροδάκινα, κλπ).

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού VAENI-Νάουσα, Γιώργος Φουντούλης κατά την υπογραφή της συμφωνίας με τους Κινέζους στο Πεκίνο.
Κι αυτό, διότι ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Τζι, παρά τα όσα κακοήθη ακούστηκαν εκ του πονηρού για παύση της συνεργασίας, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού κ. Φουντούλη. Αυτό είπε η διευθύντρια της εταιρείας κ. Τζούλι Γιάνκ, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νάουσα.
«Η συνεργασία με το Vaeni όχι μόνο θα συνεχιστεί, διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα, αλλά
θα ενισχυθεί και με άλλα προϊόντα, κυρίως γεωργικά όπως το ροδάκινο, αλλά και με όσα κάνουν καλό στην υγεία, διότι στην Κίνα υπάρχουν πολλά κρούσματα με προβληματικά τρόφιμα, για αυτό και η κινεζική αγορά αναζητά ασφαλή. Τόσο εγώ, όσο και ο κ. Τζι, σεβόμαστε και εκτιμούμε τον κ. Φουντούλη, για αυτό και θα έρθουμε σε επαφή με φορείς και συνεταιρισμούς της περιοχής. Το Σεπτέμβρη από κοινού θα συμμετέχουμε σε έκθεση στην Κίνα, ήδη έχουμε προβεί σε διαφημιστικές κινήσεις και ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά. Το άμεσο βήμα είναι να ξαναξεκινήσουν οι παραγγελίες και οι φορτώσεις», είπε η κυρία Γιανγκ.
Στις αρχές του χρόνου έπεσαν οι υπογραφές στο Πεκίνο και η συμφωνία προβλέπει την παράδοση 1,5 εκατ. - 3,5 εκατ. φιαλών ξινόμαυρου τον χρόνο για μία δεκαετία, ενώ στον συνεταιρισμό θα εισρέουν έως και 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο -σήμερα ο τζίρος του είναι περίπου 3 εκατ. ευρώ-, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών κρασιού

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου