31 Ιουλ 2012

Σε δύο Γνωμοδοτικές Επιτροπές οι αιτήσεις των ΟΠ για την προώθηση.


Σε δύο Γνωμοδοτικές Επιτροπές περνά ο έλεγχος των αιτήσεων που κατέθεσαν οι Ομάδες Παραγωγών για την προώθηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων. Με βάση την απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, συστήνονται μια πρωτοβάθμια και μια δευτεροβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή, οι οποίες καλούνται να αξιολογήσουν τις αιτήσεις ενίσχυσης του Μέτρου 133 «Ενημέρωση – Προώθηση των προϊόντων στο πλαίσιο συστημάτων για την ποιότητα των τροφίμων» του Άξονα 1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (ΠΑΑ).

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή συγκαλείται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τουλάχιστον του πρώτου 25% των αιτήσεων.
Με βάση την απόφαση, ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 1
Σύσταση Γνωμοδοτικών Επιτροπών
1. α) Συστήνεται μία Γνωμοδοτική Επιτροπή για την τελική αξιολόγηση των επιλέξιμων Αιτήσεων Ενίσχυσης, σύμφωνα με το Άρθρο 15 της ΚΥΑ 11001/7-10-2011.
β) Συστήνεται μία Δευτεροβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή για την εξέταση των προσφυγών που υποβάλλονται κατά του πορίσματος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το Άρθρο 16 της ΚΥΑ 11001/7-10-2011.
2. Κάθε μία από τις Γνωμοδοτικές Επιτροπές της προηγούμενης παραγράφου αποτελείται από τρία μέλη (Πρόεδρο και δύο Μέλη) με δικαίωμα ψήφου. Για τον Πρόεδρο και τα Μέλη ορίζονται οι αντίστοιχοι αναπληρωτές. Τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Δευτεροβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής δεν μπορεί να είναι άτομα που συμμετείχαν ως μέλη με δικαίωμα ψήφου στην πρωτοβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή.
3. Για τη γραμματειακή υποστήριξη της κάθε Γνωμοδοτικής Επιτροπής ορίζεται γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας. Ο γραμματέας δεν έχει δικαίωμα ψήφου.

Άρθρο 2
Σύνθεση Γνωμοδοτικής Επιτροπής
1. Η Γνωμοδοτική Επιτροπή θα αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
Α) Τσιατούρα Ευθύμιο, Προϊστάμενο της Μονάδας Β2 της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής
ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα (ΕΥΕ ΠΑΑ), ως Πρόεδρο, και τον Μανέτα Νικόλαο, Προϊστάμενο της Μονάδας Β1 της ΕΥΕ ΠΑΑ, ως αναπληρωτή Πρόεδρο.
Β) Θεοδωρόπουλο Αθανάσιο, υπάλληλο στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ ως Μέλος, με αναπληρωτή αυτού τον Κολώνη Δημήτριο, υπάλληλο στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ.
Γ) Γολεγού Ειρήνη, υπάλληλο στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ ως Μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Μελά Κωνσταντίνο, υπάλληλο στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ.
2. Γραμματέας ορίζεται η Χριστιανού Αγγελική, υπάλληλος στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ, με αναπληρωτή γραμματέα αυτής τον Μπαταβάνη Νικόλαο, υπάλληλο στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ.

Άρθρο 3
Σύνθεση Δευτεροβάθμιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής
1. Η Δευτεροβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή θα αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
Α) Πυριοβολή Παναγιώτα, Διευθύντρια της ΕΥΕ ΠΑΑ, ως Πρόεδρο και την Αραχωβίτη Ευλαμπία, Προϊσταμένη της Μονάδας Β5 της ΕΥΕ ΠΑΑ, ως αναπληρωτή Πρόεδρο.
Β) Μπαταβάνη Νικόλαο, υπάλληλο στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ ως Μέλος, με αναπληρώτρια αυτού την Δεφίγγου Σοφία, υπάλληλο στην Μονάδα Β1 της ΕΥΕ ΠΑΑ.
Γ) Τζουμάκα Ευαγγελή, υπάλληλο στην Μονάδα Β1 της ΕΥΕ ΠΑΑ ως Μέλος, με αναπληρωτή αυτής τον Κοκκινάκη Ευδόκιμο, υπάλληλο στην Μονάδα Β5 της ΕΥΕ ΠΑΑ.
2. Γραμματέας ορίζεται η Γολεγού Ειρήνη, υπάλληλος στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ, με αναπληρώτρια γραμματέα αυτής την Χριστιανού Αγγελική, υπάλληλο στην Μονάδα Β2 της ΕΥΕ ΠΑΑ.

Άρθρο 4
Λειτουργία Γνωμοδοτικών Επιτροπών
1. Η Γνωμοδοτική Επιτροπή συγκαλείται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης τουλάχιστον του πρώτου 25% του συνόλου των Αιτήσεων Ενίσχυσης με πρόσκληση του Προέδρου της προς τα Μέλη.
2. Η Δευτεροβάθμια Γνωμοδοτική Επιτροπή συγκαλείται, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της προς τα Μέλη, το αργότερο σε πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος υποβολής ενστάσεων, όπως αυτό καθορίζεται από την εκάστοτε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και εφόσον υπάρχουν προσφυγές του άρθρου 16 της ΚΥΑ 11001/7-10-2011.
3. Οι Γνωμοδοτικές Επιτροπές συνεδριάζουν με πλήρη απαρτία των μελών τους. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία ενώ η γνώμη της μειοψηφίας αναφέρεται στα πρακτικά. Κάθε μέλος (Πρόεδρος και δύο Μέλη) έχει από μία ψήφο.





Αλεξανδρής Πέτρος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου