24 Ιουλ 2012

Τσόφλια αυγών για τα φυτά μας.


Τα τσόφλια των αυγών μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στα φυτά μας. Για να τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να τα πλύνουμε και να τα αφήσουμε να στεγνώσουν για 1-2 μέρες. Στη συνέχεια, τα σπάμε σε μικρά κομμάτια και:

Λίπασμα
Τα κελύφη των αυγών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρακικό ασβέστιο – το δραστικό συστατικό του ασβέστη – καθώς και άλλες θρεπτικές ουσίες για τα φυτά. Τα τσόφλια αποτελούν πολύ καλό φυσικό λίπασμα. Εάν τα τρίψετε και πασπαλίσετε με αυτά το χώμα, τα φυτά σας θα σας ευχαριστούν.

Φύτευση Σπόρων

Είπαμε ότι τα κελύφη των αυγών κάνουν καλό λίπασμα. Χρησιμοποιήστε τα για να φυτέψετε σπόρους. Γεμίστε το μισό κέλυφος με χώμα και σπόρους, φυτέψτε το στο έδαφος και καθώς το φυτό θα αναπτύσσεται και το κέλυφος θα διασπάται, θα παρέχει το σπορόφυτο αφθονία θρεπτικών ουσιών. Επίσης είναι πολύ καλό λίπασμα για τις τομάτες. Όταν τις φυτεύουμε στο έδαφος, μπορούμε γύρω από την ρίζα να ρίξουμε τσόφλια αυγών. Κάνουν θαύματα!
Διώξτε μακριά τους γυμνοσάλιαγκες
Το καλοκαιράκι, τα σαλιγκάρια έχουν την τιμητική τους! Αν δεν θέλετε να τα βλέπετε στον κήπο σας, κανένα πρόβλημα. Ρίξτε μερικά τσόφλια αυγών ολόγυρα, και ξεχάστε τα σαλιγκάρια για πολύ καιρό.

Πηγή: i-diadromi και perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου