23 Ιουλ 2012

Έναρξη συγκομιδής για τους Θεσσαλούς τοματοπαραγωγούς την ερχόμενη εβδομάδα. Συνεδριάζει στις 24/7 η Διαχειριστική Βιομηχανικής Τομάτας ΕΑΣ Λάρισας.


Συνεδρίαση πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη 24 Ιουλίου και ώρα 11.00 π.μ., η Διαχειριστική της Βιομηχανικής Τομάτας της ΕΑΣ Λάρισας με αφορμή την έναρξη της τοματοπαραγωγικής χρονιάς 2012. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, οι Θεσσαλοί τοματοπαραγωγοί ξεκινούν τις παραδόσεις στα τέσσερα εργοστάσια της περιοχής, την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Ιουλίου. Επίσης, μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας της ΕΑΣ Λάρισας, κ. Μιλτιάδης Αραμπατζής ανέφερε ότι: «Οι αποδόσεις θα είναι σίγουρα στα περσινά επίπεδα και ίσως θα έχουμε και αύξηση».

Και πρόσθεσε: «Ο μέσος όρος πέρσι ήταν 9 τόνους/στρέμμα ενώ φέτος αναμένουμε περίπου 10 τόνους/στρέμμα. Σαν Ομάδα Παραγωγών Λάρισας οι οποίοι παράγουμε το 35% της τομάτας της Ελλάδας υπολογίζουμε ότι θα συλλέξουμε περισσότερους από 170.000 τόνους».


Υπενθυμίζουμε ότι με αυξημένες αποδόσεις ξεκίνησαν στις 16 Ιουλίου τη συγκομιδή της βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία όσοι παραγωγοί παραδίδουν το προϊόν τους στην Ελαΐς Unilever στη Γαστούνη. Μπορεί η εταιρεία να μην έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα τιμές, όμως σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τοματοπαραγωγοί στον ΑγροΤύπο αυτές αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το 2011. Από την Τετάρτη, 18 Ιουλίου, ξεκίνησε τις παραλαβές και η Ελληνική Εταιρεία Κονσερβών Α.Ε. – Κύκνος η οποία ανακοίνωσε τις τιμές πριν από περίπου 10 ημέρες (με μέσο όρο στα 80-83 ευρώ τον τόνο και πρόθεση για απορρόφηση 20% επιπλέον ποσότητας σε σχέση με πέρυσι).

Στην Θεσσαλία εκτός από τον Νομικό βιομηχανική τομάτα θα παραλάβουν η βιομηχανία Ντάμαβαντ (80 ευρώ τον τόνο ανεξαρτήτως brix, μείον τα μεταφορικά), η ΤΟΜΑΤΟΛ (Λεβεντάκης στα Φάρσαλα) και η Ευρωπαϊκά Τρόφιμα (Λαδάς).


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου