24 Ιουλ 2012

Όρια σε άζωτο και νερό βάζει η Ολοκληρωμένη στα τεύτλα.


Τα ανώτατα όρια μονάδων αζώτου που θα πρέπει να έχει η λίπανση όσων τεύτλων εντάσσονται στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο ίδιο έγγραφο ορίζονται και ανώτατα όρια ποσότητας νερού κατά την άρδευση, ενώ σε περίπτωση υπέρβασης των ορίων αυτών σημαίνει μείωση της ενίσχυσης ανάλογα με την υπέρβαση.

Υπέρβαση σε άρδευση και λίπανση από 5% ως 10% της προβλεπόμενης ποσότητας συνεπάγεται μείωση της ενίσχυσης.
Την εγκύκλιο με θέμα «Ειδικές λεπτομέρειες εφαρμογής λιπαντικής και αρδευτικής αγωγής στο πλαίσιο της Δράσης 2.3 (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή σακχαρότευτλων» του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-
2013», έστειλε σε όλες τις περιφέρειες το υπουργείο, προκειμένου να τηρηθεί από τους δικαιούχους του προγράμματος και να γίνουν οι έλεγχοι από φέτος.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο, υπέρβαση της συνολικής εφαρμοζόμενης αζωτούχου λίπανσης πέραν του 5% και μέχρι 10% σε σχέση με την προβλεπόμενη συνεπάγεται μείωση του συνολικά δικαιούμενου ποσού ενίσχυσης κατά 20% για το έτος της παράβασης.
Επανάληψη συνεπάγεται μείωση του συνολικά δικαιούμενου ποσού της ενίσχυσης κατά 40% για το συγκεκριμένο έτος, ενώ σε περίπτωση επανάληψης για τρίτη φορά στην πενταετία, συνεπάγεται οριστική αποβολή του δικαιούχου από τη δράση και επιστροφή των μέχρι τότε καταβληθεισών ενισχύσεων, προσαυξημένων με τους νόμιμους τόκους.
Όσον αφορά την αρδευτική αγωγή, υπέρβαση της συνολικής εφαρμοζόμενης ποσότητας άρδευσης πέραν του 5% και μέχρι 10% σε σχέση με την προβλεπόμενη συνεπάγεται μείωση του συνολικά δικαιούμενου ποσού ενίσχυσης κατά 3% για το έτος της παράβασης.
Δεύτερη επανάληψη συνεπάγεται μείωση του συνολικά δικαιούμενου ποσού της ενίσχυσης κατά 10% για το συγκεκριμένο έτος, τρίτη επανάληψη συνεπάγεται μείωση του συνολικά δικαιούμενου ποσού της ενίσχυσης κατά 20%, ενώ σε περίπτωση επανάληψης για τέταρτη φορά στην πενταετία, συνεπάγεται οριστική αποβολή του δικαιούχου από τη δράση και επιστροφή των μέχρι τότε καταβληθεισών ενισχύσεων, προσαυξημένων με τους νόμιμους τόκους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη το σχετικό έγγραφο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου