31 Αυγ 2012

Περιπολίες στις αγροτικές περιοχές.


Τα τελευταία χρόνια το πλιάτσικο σε πάσης φύσεως αγροτικές εγκαταστάσεις έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την περιοχή μας. Χωρίς υπερβολές είναι εκατοντάδες οι πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να λεηλατούνται… ανά τακτά μάλιστα χρονικά διαστήματα. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, αδύναμοι να αντιδράσουν άλλως πως, οι κάτοικοι οργανώθηκαν και χειμώνα – καλοκαίρι εκτελούσαν οι ίδιοι περιπολίες, προκειμένου να αποτρέψουν νέες εισβολές στα κτήματά τους, στις αγροικίες, στις αποθήκες ή και στα σπίτια τους.

Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Δημήτρης Τσακαρδάνος, γνωρίζοντας τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο και έχοντας υπόψιν του τις καταθέσεις παθόντων που δήλωναν ότι «θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους», σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τα
χειρότερα και να εμπεδώσει βέβαια το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, προχώρησε σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής στρατηγικής της Α.Δ. και έδωσε την εντολή στην εποπτευόμενη απ’ τον ίδιο Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας να ενεργήσουν κατά τρόπο που θα φέρει άμεσα και απτά αποτελέσματα.


Έτσι ξεκίνησαν ήδη οι περιπολίες και οι εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλο τον κάμπο του Αγρινίου: Απ’ το Καινούριο και το Παναιτώλιο μέχρι τη Γουριώτισσα και τη Ρίγανη, απ’ τα Καλύβια και το Ζαπάντι μέχρι την Ποταμούλα και τη Σαργιάδα.


Η διαρκής παρουσία των αστυνομικών (τακτικές περιπολίες μέρα και νύχτα) εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στη σκέψη των επίδοξων κλεπτών. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαρδάνο οι έλεγχοι αυτοί δεν θα έχουν παροδικό χαρακτήρα, αλλά θα πραγματοποιούνται σε μόνιμη βάση.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου