28 Αυγ 2012

Νόστιμες ντομάτες - γίγαντες από την Εορδαία.


Τουλάχιστον 10 ντομάτες με βάρος που αγγίζει και ξεπερνά το ένα κιλό η καθεμία, είναι η συγκομιδή από το μποστάνι ενός 63χρονου συνταξιούχου από την Γαλάτεια Εορδαίας. Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ντομάτα, την οποία ο ίδιος διατηρεί μέσα σε ψυγείο, έχει βάρος 1 κιλό και 310 γραμμάρια με τις υπόλοιπες να κυμαίνονται από 800 γραμμάρια μέχρι και λίγο περισσότερο απο ένα κιλό. Υπάρχουν επίσης δεκάδες ντομάτες που δεν έχουν ωριμάσει, και των οποίων το βάρος ήδη κυμαίνεται στο ένα κιλό.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης ο 63χρονος στάθηκε στην έκπληξη που ένοιωσε από το μέγεθος που είδε να δημιουργείται και  ανέφερε ότι τον σπόρο για τις ντοματιές του τον έδωσε ένα φίλος
του.


Στα αρχικά στάδια της καλλιέργειας, όπως σημείωσε, το φυτό δεν έμοιαζε σαν την κοινή χαμηλή ντομάτα, στην συνέχεια το φυτό αναπτύχθηκε και έδωσε πολύ νόστιμες, ροζ χρώματος, γίγας ντομάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένας είδος ντομάτας που καλλιεργείται στην Νότια Αμερική αλλά απαντάται και σε περιοχές της Ουγγαρίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας δίδοντας καρπούς που φτάνουν μέχρι τα 500 γραμμάρια.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου