29 Αυγ 2012

Η Τάφρος της Βέροιας γίνεται τάφος του Αλιάκμονα.


Η τάφρος 66, το αποστραγγιστικό κανάλι του κάμπου της Βέροιας, που είχε δημιουργηθεί για να προστατεύει την Ημαθία από τις χειμερινές πλημμύρες, έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες πηγές ρύπανσης του Θερμαϊκού, λόγω....

της ανευθυνότητας των εργοστασίων και των βιομηχανιών και απειλεί θανάσιμα την χλωρίδα και την πανίδα του ποταμού Αλιάκμονα και των παράκτιων περιοχών του.

Γεωργικά και βιομηχανικά λύματα καταλήγουν ανεπεξέργαστα στον ποταμό Αλιάκμονα, του οποίου το κόκκινο χρώμα, η δυσοσμία και τα δεκάδες νεκρά ψάρια, είναι ενδεικτικά της
περιβαλλοντικής καταστροφής, ενώ η δραστηριότητα εντείνεται τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες που η δραστηριότητα των βιομηχανιών αυξάνεται.

Ειδικά φέτος,τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου, τα περιστατικά ρύπανσης έφτασαν στο απόγειο τους, με τους εξοργισμένους κατοίκους να κατηγορούν τους αρμόδιους ότι εθελοτυφλούν.

Οι αρμόδιοι φορείς ξέρουν ποιες εταιρίες είναι υπεύθυνες για την καταστροφή και τα τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί πρόστιμα που ξεπερνούν τα 300.000 ευρώ, ωστόσο οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης παραδέχονται ότι δεν έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής.


Πηγή:www.planet-greece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου