23 Αυγ 2012

Εκμηχάνιση με άρωμα λεβάντας.


Καινοτόμο μηχάνημα σκαλίσματος για αρωματικά φυτά και ειδικές καλλιέργειες.

Το καινοτόμο μηχάνημα σκαλίσματος διατίθεται σε τρεις τύπους.
Υπέρ-αποτελεσματική αντιμετώπιση καλλιεργητικών προβλημάτων όπως το ξεχορτάρισμα, η καταστροφή των ζιζανίων και το σκάλισμα γύρω από το φυτό υπόσχεται να προσφέρει το νέο μηχάνημα της εταιρείας Sanidas, η οποία διαθέτει μια εμπειρία 28 χρόνων στον αμπελουργικό εξοπλισμό, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε απαιτητικού επαγγελματία.
Στην πλούσια εξαγωγική δραστηριότητά της προς τις Βαλκανικές χώρες η Sanidas ήρθε αντιμέτωπη με τις καλλιέργειες εναλλακτικών όπως και αρωματικών φυτών. Ως αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται εντατικά πάνω στους τρόπους καλλιέργειας των βοτάνων,
αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών και ειδικών καλλιεργειών και αναζητώντας παράλληλα γεωργική τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον κατασκεύασε το πρώτο της μηχάνημα σκαλίσματος γύρω από την περιοχή του φυτού.

Σύμφωνα με τη εταιρεία, η αποτελεσματικότητα του μηχανήματός της δοκιμάστηκε και επιβεβαιώθηκε σε βότανα, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, όπως λεβάντα, τριαντάφυλλα, μέντα, μαϊντανός, θυμάρι, ρίγανη καθώς και σε άλλες καλλιέργειες όπως, σπαράγγι, βαμβάκι, καλαμπόκι, ηλιόσπορος, καπνός, κρεμμύδι, ντομάτα, φασόλια, λάχανο, κολοκύθι, σαλάτα, σέλινο, σόγια, αγκινάρα, ζαχαρότευτλο, φράουλες και σε φυτώρια.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, εκτός από το μηχάνημα σκαλίσματος, διαθέτει κορυφολόγηση για τριαντάφυλλα, δένδρα καθώς και μηχανή συγκομιδής.

Διατίθεται σε τρεις τύπους
Η μηχανή σκαλίσματος - καλλιεργητής με τα περιστρεφόμενα δαχτυλοσκαλιστήρια της εταιρείας Sanidas διατίθεται σε τρεις τύπους:
α) Καλλιεργητής SKK με περιστρεφόμενα δαχτυλοσκαλιστήρια,
β) Καλλιεργητής SKKS με περιστρεφόμενα δαχτυλοσκαλιστήρια και χειροκίνητο τιμόνι, και
γ) Καλλιεργητής SKKA με περιστρεφόμενα δαχτυλοσκαλιστήρια και αυτόματο πιλότο.

Για τους τύπους SKKS και SKKA το σκάλισμα γίνεται ακόμα πιο κοντά στο φυτό, ενώ να σημειωθεί ότι ο καλλιεργητής διατηρείται στην ακριβή θέση, στο κέντρο της σειράς, ακόμη κι αν το έδαφος έχει κλίσεις.

Σε ό,τι αφορά το μοντέλο SKK πρόκειται για έναν καλλιεργητή με εξειδικευμένα μαχαίρια, ανάλογα με το είδος καλλιέργειας και το επιθυμητό βάθος σκαλίσματος, ενώ είναι δυνατή η προσαρμογή του ειδικού μαχαιριού σχήμα-L, για να απομακρύνει τα ζιζάνια πολύ κοντά στη ρίζα του φυτού. Επίσης διατίθενται σύστημα προσαρμογής των περιστρεφόμενων δαχτυλοσκαλιστηρίων πάνω στη βάση του καλλιεργητή και σύστημα οδήγησης σε περίπτωση που θέλουμε να εργαστούμε με χειροκίνητο τιμόνι και κάθισμα. Για τα δαχτυλοσκαλιστήρια προσφέρονται τέσσερα μεγέθη και δύο τρεις βαθμοί σκληρότητας.

Το βάρος του μηχανήματος, το οποίο χρησιμοποιείται περίπου 10 μέρες μετά τη φύτευση, είναι 23 κιλά, συμπεριλαμβανομένης και της βάσης στήριξης, ενώ το βάθος εργασίας είναι από 2 έως 4 εκατοστά. Η ταχύτητα εργασίας μπορεί να είναι από 4 έως 15 χλμ./ώρα.

Ξένος Γιώργος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου