23 Αυγ 2012

Και όμως φτιάχνει και πουλάει κρασί από τομάτες.


Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το καλό κρασί γίνετε μόνο από σταφύλια, ο οινοποιός Pascal Miche από το Κεμπέκ του Καναδά θα σας διαψεύσει, αφού χρησιμοποιεί ντομάτες για να δημιουργήσει έναν ασυνήθιστο αλλά όλο και πιο δημοφιλή οίνο!Ο πρώην κρεοπώλης αποφάσισε πριν από επτά χρόνια να εμπορευματοποιήσει μια παλιά συνταγή του παππού του, παρασκευάζοντας ένα παράξενο «κρασί» με την εμπορική επωνυμία Omerto, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ντομάτες, σύμφωνα με το perierga.gr

Πουλώντας 34.000 φιάλες ετησίως, ο επίδοξος οινοποιός βρίσκεται σε… καλό δρόμο,
αποκτώντας ολοένα και περισσότερους θαυμαστές, που αγαπούν την ιδιαίτερη γεύση του! Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθούν οι οινοποιοί με τα σταφύλια:

Αφού ο Pascal Miche επιλέξει τις καλύτερες ντομάτες, κυρίως κίτρινα και κόκκινα τοματίνια, από 16 διαφορετικές ποικιλίες, προχωρά στη σύνθλιψη, τη ζύμωση και την εμφιάλωση, μια διαδικασία που διαρκεί περίπου εννέα μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Από το χωράφι… στο μπουκάλι, λοιπόν, το Omerto κάνει θραύση στη Βόρεια Αμερική, αλλά έχει βρει αρκετά προβλήματα στην προώθησή του, κυρίως προς τις αγορές της Γαλλίας. Ο λόγος; Εκεί μόνο τα αλκοολούχα ποτά που παρασκευάζονται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών μπορούν να φέρουν την ονομασία «κρασί».

Έτσι ο Pascal Miche αν θέλει να δει το παράξενο κρασί του στα ράφια των παριζιάνικων καταστημάτων πρέπει να βρει άλλο όνομα! Πέρα από αυτό, πάντως, σύμφωνα με επαγγελματίες σομελιέ, το Omerto έχει «φρουτώδη γεύση και θα ταίριαζε άριστα με γλυκά αλλά και πικάντικα φαγητά, ενώ θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα γλυκό κρασί Pineau des Charentes».

Πηγή: www.wine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου