17 Ιαν 2013

Διαψεύδει ο οίκος Σπύρου τις φήμες περί υπαγωγής στο άρθρο 99.


Στη διάψευση δημοσιευμάτων περί υπαγωγής της Αγροτικός Οίκος Σπύρου στο άρθρο 99 προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας με ανακοίνωσή τη, στις 16 Ιανουαρίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται σχεδιασμός της εταιρείας για κατάθεση αίτησης υπαγωγής για την προστασία από πιστωτές, σύμφωνα με τις διατάξεις του πτωχευτικού δικαίου.


Η εταιρεία Αγροτικός Οίκος Σπύρου, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα τελευταία 15 χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά ποσά σε έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά στο σύνολό της η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική εξυπηρετώντας παράλληλα τις υποχρεώσεις της στους προμηθευτές της, στις πιστώτριες τράπεζες και στο ελληνικό δημόσιο. Οι σχέσεις τόσο με τους προμηθευτές όσο και με τις πιστώτριες τράπεζες κινούνται στο πλαίσιο των ισχυουσών συμφωνιών και είναι ομαλές. Οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο είναι ρυθμισμένες και εξυπηρετούνται κανονικά. Οι απαιτήσεις από τους πελάτες κινούνται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα και διενεργούνται κάθε χρόνο οι απαραίτητες προβλέψεις επισφαλειών.

Επιπλέον, η εταιρεία προκειμένου να ενισχύσει την ρευστότητά της, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή στρατηγική της, εξετάζει την αναδιάρθρωση λειτουργιών και την πώληση συγκεκριμένων μη απαραίτητων περιουσιακών στοιχείων εφόσον οι όροι πώλησης είναι συμφέροντες και εφόσον εξυπηρετούνται οι στόχοι της εταιρείας.

Οι παραπάνω ενέργειες, εφόσον υλοποιηθούν υπό τους ανωτέρω όρους, δεν επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία των εργασιών της εταιρείας. Προς τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, η εταιρεία έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της στις 31.1.2013.



Πηγή: www.paseges.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου