17 Ιαν 2013

Πρόταση εβδομαδιαίου ωμοφαγικού μενού (χωρίς την χρήση αφυγραντή).


Πρόταση εβδομαδιαίου μενού (χωρίς τη χρήση αφυγραντήρα).

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων (1-2 το πολύ, κατά προτίμηση της ίδιας κατηγορίας) ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: μούσλι από νιφάδες βρώμης ή κοκταίηλ σπόρων μουσκεμένων σε υδρόμελι, με σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα.
Ακόμη σκόνη από ξηρούς καρπούς (2 κουταλιές της
σούπας).

Δεκατιανό: 1 μπανάνα

Μεσημεριανό: τάρτα από φύτρα ρεβιθιού και σαλάτα χωριάτικη.

Απόγευμα: φρουτοχυμός ή φρούτα καιΤάρτα καρύδας με βρώμη

Βράδυ: αβοκάντο σούπα, με 2-3 κουταλιές της σούπας φουσκωμένο πλιγούρι.



ΤΡΙΤΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: πουρές 2 μήλων με σταφίδες και 2 κουταλιές τριμμένους ξηρούς καρπούς με  κανέλα.

Δεκατιανό: 1/2 αβοκάντο με μια κουταλιά γλυκού μέλι.

Μεσημεριανό: Γεμιστά λαχανικά με πατέ ξηρών καρπών .

Απόγευμα: φρουτοχυμός και τάρτα γλυκιά  ή φρούτα και τάρτα.

Βράδυ: 1 ποτήρι γάλα από αμύγδαλα και 1 μπολ με «κομπόστα» αποξηραμένων φρούτων.



ΤΕΤΑΡΤΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: μούσλι από νιφάδες βρώμης ή κοκταίηλ σπόρων μουσκεμένων σε υδρόμελι, με σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα.

Δεκατιανό: μαλακό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς.

Μεσημεριανό: Σπαγγέτι από  κολοκύθια και καρότα με σάλτσα τομάτας και μυρωδικά.

Απόγευμα: 3 Τρουφάκια καρύδας και ξηρών ,  1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου

Βράδυ: ντοματόσουπα με πληγούρι φουσκωμένο και μυρωδικά.



ΠΕΜΠΤΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό: μπανάνα με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Δεκατιανό: αβοκάντο με μέλι.

Μεσημεριανό: πληγούρι με λαχανικά και σαλάτα λάχανο με φρούτα.

Απόγευμα: φρούτα εποχής και τάρτα.

Βραδυνό: Σαλάτα με φύτρα φακής ή πολυσπόρια

.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό : γάλα από αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς με μούσλι

Δεκατιανό :1 χούφτα άψητα  αμύγδαλα

Μεσημεριανό: Μπιφτέκια με φύτρα φακής  και πράσινη σαλάτα με πέστο μαιντανού.

Απόγευμα:Φρούτα εποχής και τάρτα καρύδας.

Βραδυνό: Σαλάτα με αβοκάντο και πολύχρωμα λαχανικά.



ΣΑΒΒΑΤΟ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό :«Κομπόστα» από αποξηραμένα φρούτα με μούσλι και μέλι.

Δεκατιανό:Μπανάνα ή 2 μήλα.

Μεσημεριανό:μπιφτέκια από φύτρα και μυρωδικά με πράσινη σαλάτα.

Απογευματινό:Φρούτα και τάρτα ή τρουφάκια.

Βραδυνό: Σούπα με αγγούρι και αβοκάντο.



ΚΥΡΙΑΚΗ

Ξυπνώντας: φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.

Πρωινό : Φρουτοσαλάτα με μέλι και κράνμπερις.

Δεκατιανό:  παστέλι με ξηρούς καρπούς.

Μεσημεριανό: Αβοκάντο με ταμπουλέ και πράσινη σαλάτα.

Απογευματινό: Φρούτο και τάρτα ή τρουφάκια.

Βραδυνό: Γεμιστά λαχανικά με πατέ από ξηρούς καρπούς και ελαφριά ντοματόσουπα

TIPS

Μπορούμε να φτιάξουμε ελαφριά αφεψήματα-τσάγια, αφήνοντας  μέσα σε χλιαρό νερό βότανα ή πράσινο τσάι. Παρ’ότι το νερό δεν είναι βραστό και πάλι παίρνουμε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Κατά τη διάρκεια της μέρας πίνουμε όσο νερό ή τσάι θέλουμε.
Τα φρούτα είναι καλό να τα καταναλώνουμε πρωί ή απόγευμα και όχι μετά τα κυρίως γεύματα.
Όταν φτιάχνουμε χυμούς είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε 1 ή 2 φρούτα με παρόμοιο pH π.χ πορτοκάλια με γκρέιπ-φρουτ ή μήλο με ώριμο αχλάδι  κ.λ.π.
A.X.


Πηγή:greenchef. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου