Πρόταση
εβδομαδιαίου μενού (χωρίς τη χρήση αφυγραντήρα).
ΔΕΥΤΕΡΑ
Ξυπνώντας:
φρέσκο χυμό φρούτων (1-2 το πολύ, κατά προτίμηση της ίδιας κατηγορίας) ή
λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό:
μούσλι από νιφάδες βρώμης ή κοκταίηλ σπόρων μουσκεμένων σε υδρόμελι, με
σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα.
Ακόμη
σκόνη από ξηρούς καρπούς (2 κουταλιές της
σούπας).
Δεκατιανό:
1 μπανάνα
Μεσημεριανό:
τάρτα από φύτρα ρεβιθιού και σαλάτα χωριάτικη.
Απόγευμα:
φρουτοχυμός ή φρούτα καιΤάρτα καρύδας με βρώμη
Βράδυ:
αβοκάντο σούπα, με 2-3 κουταλιές της σούπας φουσκωμένο πλιγούρι.
ΤΡΙΤΗ
Ξυπνώντας:
φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό:
πουρές 2 μήλων με σταφίδες και 2 κουταλιές τριμμένους ξηρούς καρπούς με κανέλα.
Δεκατιανό:
1/2 αβοκάντο με μια κουταλιά γλυκού μέλι.
Μεσημεριανό:
Γεμιστά λαχανικά με πατέ ξηρών καρπών .
Απόγευμα:
φρουτοχυμός και τάρτα γλυκιά ή φρούτα
και τάρτα.
Βράδυ:
1 ποτήρι γάλα από αμύγδαλα και 1 μπολ με «κομπόστα» αποξηραμένων φρούτων.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Ξυπνώντας:
φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό:
μούσλι από νιφάδες βρώμης ή κοκταίηλ σπόρων μουσκεμένων σε υδρόμελι, με
σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα.
Δεκατιανό:
μαλακό παστέλι με σουσάμι και ξηρούς καρπούς.
Μεσημεριανό:
Σπαγγέτι από κολοκύθια και καρότα με
σάλτσα τομάτας και μυρωδικά.
Απόγευμα:
3 Τρουφάκια καρύδας και ξηρών , 1 ποτήρι
γάλα αμυγδάλου
Βράδυ:
ντοματόσουπα με πληγούρι φουσκωμένο και μυρωδικά.
ΠΕΜΠΤΗ
Ξυπνώντας:
φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό:
μπανάνα με μέλι και ξηρούς καρπούς.
Δεκατιανό:
αβοκάντο με μέλι.
Μεσημεριανό:
πληγούρι με λαχανικά και σαλάτα λάχανο με φρούτα.
Απόγευμα:
φρούτα εποχής και τάρτα.
Βραδυνό:
Σαλάτα με φύτρα φακής ή πολυσπόρια
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξυπνώντας:
φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό
: γάλα από αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς με μούσλι
Δεκατιανό
:1 χούφτα άψητα αμύγδαλα
Μεσημεριανό:
Μπιφτέκια με φύτρα φακής και πράσινη
σαλάτα με πέστο μαιντανού.
Απόγευμα:Φρούτα
εποχής και τάρτα καρύδας.
Βραδυνό:
Σαλάτα με αβοκάντο και πολύχρωμα λαχανικά.
ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξυπνώντας:
φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό
:«Κομπόστα» από αποξηραμένα φρούτα με μούσλι και μέλι.
Δεκατιανό:Μπανάνα
ή 2 μήλα.
Μεσημεριανό:μπιφτέκια
από φύτρα και μυρωδικά με πράσινη σαλάτα.
Απογευματινό:Φρούτα
και τάρτα ή τρουφάκια.
Βραδυνό:
Σούπα με αγγούρι και αβοκάντο.
ΚΥΡΙΑΚΗ
Ξυπνώντας:
φρέσκο χυμό φρούτων ή λεμονόνερο ή υδρόμελι.
Πρωινό
: Φρουτοσαλάτα με μέλι και κράνμπερις.
Δεκατιανό: παστέλι με ξηρούς καρπούς.
Μεσημεριανό:
Αβοκάντο με ταμπουλέ και πράσινη σαλάτα.
Απογευματινό:
Φρούτο και τάρτα ή τρουφάκια.
Βραδυνό:
Γεμιστά λαχανικά με πατέ από ξηρούς καρπούς και ελαφριά ντοματόσουπα
TIPS
Μπορούμε
να φτιάξουμε ελαφριά αφεψήματα-τσάγια, αφήνοντας μέσα σε χλιαρό νερό βότανα ή πράσινο τσάι.
Παρ’ότι το νερό δεν είναι βραστό και πάλι παίρνουμε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Κατά
τη διάρκεια της μέρας πίνουμε όσο νερό ή τσάι θέλουμε.
Τα
φρούτα είναι καλό να τα καταναλώνουμε πρωί ή απόγευμα και όχι μετά τα κυρίως
γεύματα.
Όταν
φτιάχνουμε χυμούς είναι καλύτερα να χρησιμοποιούμε 1 ή 2 φρούτα με παρόμοιο pH π.χ πορτοκάλια με γκρέιπ-φρουτ ή μήλο
με ώριμο αχλάδι κ.λ.π.
A.X.
Πηγή:greenchef.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου