5 Ιαν 2013

Συνάχι και Παραδοσιακές συνταγές.


Απ’ ότι λένε οι επιστήμονες, πριν από κάθε συνάχι υπάρχει πάντα μια τοξική κατάσταση στον οργανισμό. Δηλαδή, η πυκνότητα των τοξινών είναι τόσο υψηλή στο αίμα που το συκώτι και τα νεφρά δυσκολεύονται να επιτελέσουν το έργο τους.

Από ιατρικής πλευράς αναφέρεται ότι οι μικροοργανισμοί βρίσκουν τροφή στα κατεστραμμένα από φλεγμονές
κύτταρα και στα τοξικά κατάλοιπα για να αναπτυχθούν και έτσι δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό ο οποίος για να απαλλαγεί δημιουργεί καταρροή, φλέγματα, πυρετό, κ.λ.π.

Αντιμετώπιση με φυσικά μέσα.

Ο γιατρός Τηλέμαχος Ευθυμιάδης έδινε μεγάλη προσοχή στο απλό κρυολόγημα και το συνάχι. Το πρώτο πράγμα που συνιστούσε ήταν ξάπλα στο κρεββάτι και θερμοφόρα στα πόδια. Ζεστά αφεψήματα από βότανα : τίλιο, μέντα, μελισσόχορτο, αραιωμένους χυμούς και χορτόσουπα. Μακριά από λίπη, γλυκά, γαλακτοκομικά και ψωμιά γιατί δημιουργούν βλέννα στους πνεύμονες.

Η χορτόσουπα που γίνεται με βάση την κόκκινη κολοκύθα-έχει πολύ νάτριο-βοηθά το συκώτι να αποτοξινωθεί. Επίσης μπόλικο σέλινο, καρότα και στο πιάτο καλό ελαιόλαδο χτυπημένο με λεμόνι, λιωμένο σκόρδο,ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγη ρίγανη και λίγο λάδι από καυτερή πιπεριά.

Παράλληλα να γίνονται εισπνοές με ρίγανη ή θυμάρι που είναι αντισηπτικά καθώς επίσης και εισπνοές με ευκάλυπτο, φλισκούνι, άγρια μέντα που είναι βρογχοδιασταλτικά.

Παίρνομε άφθονη βιταμίνη C από το κυνόρροδο, μαύρη σταφίδα, ακτινίδια, γκρέιπ-φρούτ, κ.λ.π.

Φροντίζουμε να πάρουμε εχινάτσια ακόμα και για πρόληψη.

Αν υπάρχουν φλέγματα, βράζουμε κεχρί, μολόχα και προσθέτουμε στο τέλος χωρίς να βράσει 1 κουταλιά κοπανισμένο λιναρόσπορο, σουρώνουμε και πίνουμε αργά-αργά.

Εντριβές στην πλάτη με λάδι και οινόπνευμα, μισό-μισό, τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει πολύ καλά.

Με τις απλές αυτές ανέξοδες, παραδοσιακές, δοκιμασμένες συνταγές, το σώμα θα βοηθηθεί να αποτοξινωθεί και σε 2-3 μέρες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα απλά κρυολογήματα, αποφεύγοντας την επιδείνωση και τις λοιμώξεις.

Άννα Κανέλλου.

Πηγή:http://greenchef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου