23 Απρ 2013

Σχέδιο για την ενίσχυση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα.


Η συμμετοχή του αγροδιατροφικού τομέα στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης τέθηκε στην συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό Εργασίας.


Σχέδιο δράσεων για την υποστήριξη της απασχόλησης στη γεωργία σε μόνιμη βάση καθώς και για τις ευκαιρίες απόκτησης
εμπειρίας και δραστηριοποίησης ανέργων σε όλους τους τομείς του πρωτογενούς τομέα, παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης στον υπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Σε συνάντηση που είχαν την Δευτέρα 22 Απριλίου, στο ΥΠΑΑΤ τέθηκε το θέμα της συμμετοχής και του αγροδιατροφικού τομέα στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.



Ο κ. Τσαυτάρης παρουσίασε στον κ. Παναγιωτόπουλο το σχέδιο δράσεων που περιλαμβάνει επιμέρους άξονες για στοχευμένες τομές που θα προσφέρουν λύσεις και μάλιστα μη εποχιακού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει:
- Την υποδοχή νέων ανθρώπων, ανέργων που επιθυμούν να καταπιαστούν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία.
- Την αξιοποίηση μεταδιδακτορικών επιστημόνων και κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων για την απόκτηση εμπειριών και τη διερεύνηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών και καινοτομικών λύσεων.
- Την υποστήριξη νέων αγροτών με δεδομένο ότι στη νέα ΚΑΠ, το 2% του συνολικού προϋπολογισμού θα δοθεί για την ενίσχυση νέων αγροτών, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου πόρου στη γεωργία, καθώς μόλις το 6% των αγροτών, πανευρωπαϊκά, είναι κάτω των 35 χρόνων.



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης  επεσήμανε ότι:

«Η γεωργία αποτέλεσε στο παρελθόν μεγάλη δεξαμενή απασχόλησης. Σήμερα που η εθνική ανασυγκρότηση του τόπου καθίσταται επιτακτική ανάγκη ο πρωτογενής τομέας, για άλλη μια φορά μπορεί να προσφέρει λύσεις στον τομέα της απασχόλησης και ενίσχυσης της παραγωγής και να αποτελέσει ξανά πυλώνα ανάπτυξης. Εμείς ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να παίξουμε καταλυτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια».


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου