18 Ιαν 2013

Χαριστική βολή για τις καλλιέργειες η κακοκαιρία.


Τη χαριστική βολή στους αγρότες των Μακρισίων έδωσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης την περιοχή, προκαλώντας ολοκληρωτική ζημιά σε ελαιώνες και περιβόλια που οι παραγωγοί δεν είχαν μαζέψει ακόμα ελιές και πορτοκάλι, τα οποία αποτελούν και το βασικό εισόδημα των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι μιλούν για πρωτοφανές φαινόμενο, όχι τόσο
λόγω του μεγέθους του χαλαζιού αλλά κυρίως λόγω της πυκνότητάς του, αφού έπεφτε σαν?χιόνι, καλύπτοντας τα πάντα, ακόμα και τους δρόμους, η κυκλοφορία στους οποίους, για αρκετή ώρα ήταν επικίνδυνη.

Η πρώτη χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα, με τους κατοίκους να μένουν ανήμποροι στη θέα ενός ακόμα ακραίου καιρικού φαινομένου που ήρθε να πλήξει την περιοχή και να δώσει τη χαριστική βολή στους αγρότες. Η κακοκαιρία συνεχίστηκε μέχρι αργά της νύχτα με επανάληψη του φαινομένου, με μεγάλη επίσης ένταση. Το χαλάζι «τίναξε» όσα ελαιόδεντρα δεν είχαν ακόμα μαζευτεί, όχι μόνο τον καρπό αλλά ακόμα και τα φύλλα, ενώ τα πορτοκάλια έγιναν?.στρώμα στα περιβόλια. Ακόμα και αυτά όμως που έμειναν πάνω στα δέντρα έχουν χτυπηθεί πολύ και η ζημιά θα φανεί πιο ξεκάθαρα σε 7-10 ημέρες, σύμφωνα με τους παραγωγούς.

Οι κάτοικοι ζητούν από τους αρμόδιους του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές και να αποζημιωθούν, ενώ ο πρόεδρος Αθανάσιος Δάγλαρης, ενημέρωσε άμεσα τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο προκειμένου και ο ίδιος να προχωρήσει στις ενέργειες που πρέπει, ενημερώνοντας τα αρμόδια όργανα της πολιτείας ? καθώς βρισκόταν ήδη στην Αθήνα, για τις ζημιές στην περιοχή.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου