4 Ιουν 2013

Το πολυνομοσχέδιο για τη γεωργία παίρνει την οριστική του μορφή αύριο.

Σύσκεψη με τα τρία κόμματα της κυβέρνησης για την τελική μορφή του πολυ-νομοσχεδίου για τη τη γεωργία και την κτηνοτροφία έχει προγραμματίσει αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 το πρωί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, τα δύο
θέματα που έχουν μείνει ανοιχτά είναι η αναγκαστικότητα του νόμου για τους συνεταιρισμούς και η επιχορήγηση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις εισφορές του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews, τα δύο βασικά θέματα που έχουν μείνει ακόμα ανοιχτά είναι η αναγκαστικότητα του νόμου για τη μετατροπή των συνεταιρισμών και η επιχορήγηση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις από τις εισφορές του ΕΛΓΑ.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι για αυτά τα δύο θέματα ζητήθηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης να τοποθετηθούν, ενώ πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι να μη μείνει κανένα “παραθυράκι” ανοιχτό, ειδικά στο θέμα της υποχρεωτικής μετατροπής των δευτεροβάθμιων οργανώσεων σε πρωτοβάθμιες.

Το πολυ-νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει σχεδόν 200 σελίδες με διατάξεις για όλα τα θέματα, που θα ξεκινούν από την κτηνοτροφία και τη ρύθμιση των προβλημάτων με τις αδειοδοτήσεις των σταυλικών εγκαταστάσεων και θα φτάνουν μέχρι τη μετατροπή των συνεταιρισμών (ν. 4015) και τα τρόφιμα (διατάξεις για ΕΦΕΤ).

Μόλις διαμορφωθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, μετά την αυριανή σύσκεψη, ο κ. Τσαυτάρης πρόκειται να το καταθέσει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου