12 Ιουλ 2012

Έτοιμο το Βιοαγρόκτημα του Δ. Αλεξανδρούπολης.


Παρουσίαση του Βιοαγροκτήματος του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, την Τρίτη 3 Ιουλίου και ώρα 12:00 στο χώρο που κατασκευάζεται το έργο (παραπλεύρως της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Άβαντα στο ύψος των Β’ Νεκροταφείων), παρουσία των Αντιδημάρχων Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.



Ο κ. Λαμπάκης μαζί με τον υπεύθυνο για την εκτέλεση του έργου, τοπογράφο - μηχανικό, κ. Κριτή Κριτού και τον δημοτικό σύμβουλο, τεχνολόγο -γεωπόνο, κ. Εμμανουήλ Ρήγα, ο οποίος θα επιμελείται την παραγωγή και την εκπαίδευση που θα παρέχεται δωρεάν στους βιοκαλλιεργητές, παρουσίασε τις εργασίες που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα στο δημοτικό βιοαγρόκτημα, δηλαδή την κεντρική περιμετρική περίφραξη, τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και τους διαχωριστικούς διαδρόμους.


Ακόμη, περιέγραψε τις λοιπές εργασίες που εκκρεμούν έως την ολοκλήρωση του έργου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στο χώρο θα κατασκευαστούν περίπου 270 λαχανόκηποι, 50τ.μ., 70τ.μ. και 100 τ.μ., οι οποίοι θα διατεθούν δωρεάν για καλλιέργεια σε αντίστοιχο αριθμό δικαιούχων (βάσει οικονομικών κριτηρίων), γεώτρηση, κυλικείο, κιόσκι, γραφείο γεωπόνου, τουαλέτες, αποθήκη και θερμοκήπιο. Όπως σημείωσε, στο θερμοκήπιο, έκτασης ενός περίπου στρέμματος, θα καλλιεργούνται πλέον και καλλωπιστικά φυτά, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τον, έως τώρα πολυδάπανο, εξωραϊσμό διαφόρων σημείων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε για μια ακόμη φορά την πεποίθησή του, ότι ο βιοαγρός, ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας του Δήμου, θα ωφελήσει πολλούς δημότες χαμηλού εισοδήματος, δίνοντας τους την ευκαιρία να καλύπτουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες για φρούτα και λαχανικά, εξοικονομώντας χρήματα. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες - τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών - που εργάζονται για την υλοποίηση του έργου.



Πηγή: Cotton Farsala

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου