24 Απρ 2013

Λύσεις από τη φύση για τις μέρες της ... περιόδου.


Στην πραγματικότητα, μία εβδομάδα πριν την περίοδό της, μια γυναίκα μπορεί να βιώσει διάφορα συμπτώματα, τα οποία οφείλονται στην ανισορροπία μεταξύ των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Πριν τρέξετε, όμως, στο φαρμακείο του μπάνιου σας για να ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα, είναι προτιμότερο να δώσετε μια ευκαιρία στις εναλλακτικές θεραπείες.

Αιθέρια έλαια
Ιδανικά για την απαλλαγή των δυσάρεστων συμπτωμάτων του
προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου είναι τα αιθέρια έλαια που έχουν φυτοοιστρογονική δράση, όπως το χαμομήλι, το γεράνι, το κυπαρίσσι και ο άρκευθος. Μόλις αισθανθείτε τα πρώτα δυσάρεστα συμπτώματα πριν την περίοδο, ζητήστε από τον σύντροφό σας να σας κάνει μασάζ με ένα μείγμα από τα παραπάνω έλαια σε όλο το σώμα. Σε 30 ml ελαίου βάσης, μπορείτε να ρίξετε μέχρι 18 σταγόνες από τα παραπάνω αιθέρια έλαια (κάνοντας συνδυασμούς μέχρι και 3 ελαίων). Εναλλακτικά, δοκιμάστε να κάνετε μασάζ μόνες σας στο υπογάστριο (περιοχή κάτω από την κοιλιά). Σε 5 ml ελαίου βάσης, προσθέτετε 3 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο με φυτοοιστρογονική δράση (ή μια σταγόνα από 3 διαφορετικά έλαια).
Ιδανικά για: Φουσκώματα, πρήξιμο στήθους, νευρικότητα, πονοκέφαλο, πόνους περιόδου.
Βότανα
Το νυχτολούλουδο θεωρείται ιδανικό για τα προβλήματα του κύκλου χάρη στην τρυπτοφάνη και το γ-λινολεϊκό οξύ που περιέχει. Ζητήστε από φαρμακεία με βότανα ή καταστήματα με υγιεινές τροφές λάδι νυχτολούλουδου. Μόλις αρχίσουν τα πρώτα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου, ξεκινήστε να καταναλώνετε καθημερινά 1 κουταλάκι από το λάδι (ρίξτε το σε ένα ποτήρι χυμό ή ραντίστε με αυτό τη σαλάτα σας). Εναλλακτικά, εμπιστευτείτε την κινεζική ιατρική, φτιάχνοντας ένα αφέψημα από τις εξής ποσότητες βοτάνων: 9 γρ. ρίζα κινεζικής αγγελικής (Αngelica sinensis), 9 γρ. ρίζα λευκής παιώνιας (Paeonia), 9 γρ. Poria cocos, 9 γρ. βουπλεύριο (Radix bupleuri ή chai hu), 9 γρ. bai zhu (Atraktylodes white rhizome), 6 γρ. γλυκόριζα, 6 γρ. τζίντζερ και 3 γρ. μέντα. Βράζετε τα βότανα μαζί για περίπου 40΄ και πίνετε μια κούπα πρωί και βράδυ για μία εβδομάδα.
Ιδανικά για: Πόνους περιόδου, νευρικότητα, συχνές εναλλαγές διάθεσης, φουσκώματα.


Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου