11 Δεκ 2013

Κόψετε την όρεξη... τρώγοντας.

Πολλές φορές ψάχνουμε τρόπους να κόψουμε την πείνα μας και τροφές, κατά προτίμηση υγιεινές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε να τρώμε. Υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα που βοηθούν σε αυτό αλλά εμείς επιμένουμε «φυσικά» και προτείνουμε τις παρακάτω τροφές που αξίζει να δοκιμάσετε, μιας και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο να κόβουν την όρεξη.

Καφές ή Πράσινο Τσάι
Ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει την ιδιότητα να κόβει την όρεξη. Αν δεν είστε του καφέ,
μπορείτε να δοκιμάσετε το πράσινο τσάι. Προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση καφέ, ιδίως αν έχετε προβλήματα υγείας. Επίσης αποφύγετε τον καφέ μετά τις 5 το απόγευμα αν έχετε προβλήματα ύπνου.

Μήλα
Τα μήλα περιέχουν πολύ νερό με αποτέλεσμα να γεμίζουν το στομάχι χωρίς όμως να παίρνετε θερμίδες. Φάτε ένα μήλο πριν από ένα γεύμα και κόψτε την όρεξή σας.

Κουάκερ-Νιφάδες Βρώμης
Τα κουάκερ αποτελούν ένα τέλειο πρωινό, πλούσιο σε φυτικές ίνες. Η βρώμη μπορεί και δίνει ένα μακροχρόνιο αίσθημα κορεσμού λόγω της ιδιότητάς της να παραμένει στο έντερο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δοκιμάστε τα με ζεστό νερό ή γάλα.

Σούπες
Οι σούπες αποτελούν τον πλέον υγιεινό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κόψετε την όρεξή σας. Να είστε σίγουροι ότι μια σούπα με πολλά λαχανικά θα γεμίσει το στομάχι σας με ελάχιστες θερμίδες. Ετοιμάζονται σε λίγα μόνο λεπτά και μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια ποικιλία αγαπημένων σας λαχανικών, προσθέτοντας λίγο μαϊντανό, μυρωδικά, νερό και ζωμό κότας.

Φακές
Το γεγονός ότι οι φακές καθυστερούν να περάσουν από τη διαδικασία της πέψης, προκαλεί την αίσθηση του κορεσμού στο στομάχι μας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμα και ένα μικρό μπολ με φακές μπορεί να μας χορτάσει αρκετά. Δοκιμάστε τις φακές ως σούπα ή σε σαλάτες.

Πρωτεΐνη
Έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη μας χορταίνει, γι' αυτό καλό θα ήταν να την προσθέτουμε στα γεύματά μας. Μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη και υγιεινά λίπη είναι ο σολομός. Αντίστοιχα, μπορείτε να συμπεριλαμβάνετε στα γεύματά σας, μικρές ποσότητες από τυρί, όσπρια και ξηρούς καρπούς.



Πηγή:.top7news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου