14 Ιαν 2013

Κρήτη: Έδωσαν τα σταφύλια στον συνεταιρισμό και έχουν να πληρωθούν 3 χρόνια.


Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους παραγωγών σταφυλιών στις Αρχάνες, με αφορμή την τακτική, που- όπως καταγγέλλουν- ακολουθεί η Διοίκηση του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού και τους έχει οδηγήσει στο να περιμένουν ακόμα και 3 χρόνια για να πληρωθούν για την παραγωγή οινοστάφυλων που διέθεσαν.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Cretalive, έχουν φτάσει στο σημείο να «ζητιανεύουν τα χρήματα τους και τον κόπο
τους» εξαιτίας της κακοδιαχείρισης χρόνων, που έχει δημιουργήσει τεράστια χρέη στο Συνεταιρισμό και μία ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση για το μέλλον του.

Η «σταγόνα» που ήρθε να προκαλέσει την αγανάκτηση των δεκάδων παραγωγών είναι η εξέλιξη με μία μεταχρονολογημένη επιταγή που τους δόθηκε πέρυσι , «εκβιαστικά» όπως λένε –αφού σε διαφορετική περίπτωση η Διοίκηση έλεγε ότι θα έμπαινε λουκέτο στο κατάστημα εφοδίων του Συνεταιρισμού- και η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Όπως καταγγέλλεται, οι περίπου 20 , νέοι στην πλειονότητα τους, παραγωγοί πήραν την επιταγή, ύψους 120.000 ευρώ – του επιχειρηματία που αγόρασε το μούστο - και στον καθένα δόθηκε και μία συναλλαγματική με το ποσό που του όφειλε ο Συνεταιρισμός.

Ωστόσο η καθορισμένη ημερομηνία παρήλθε, η επιταγή δεν καλύφθηκε, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Διευθυντή του Συνεταιρισμού ενώ σε επικοινωνία των παραγωγών με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, ο τελευταίος τους δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στην συνεργασία τους και δεν πρόκειται να την καλύψει.

Σαν να μην έφτανε αυτό και από την τράπεζα τους ενημέρωσαν ότι και να πληρωθεί η επιταγή, το ποσό θα παρακρατηθεί , λόγω των χρεών του Συνεταιρισμού

Τώρα πλέον δεν ξέρουν και οι ίδιοι πώς να κινηθούν, τονίζοντας ότι υπολόγιζαν σε αυτά τα χρήματα για να καλύψουν με τη σειρά τους τις δικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες είναι πάρα πολλές.



Πηγή: http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου