12 Ιαν 2013

Από Ηράκλειο, Μεσσηνία και Πιερία ξεκίνησε η ανακοίνωση των δικαιούχων της Βιολογικής Γεωργίας.


Μέσω των Περιφερειών και όχι συνολικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε, το τελευταίο διάστημα, η ανακοίνωση των δικαιούχων της δράσης της Βιολογικής Γεωργίας. Οι πρώτες τρεις Περιφερειακές Ενότητες που έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα στην ανάρτηση των ονομάτων είναι η Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, η Π.Ε. Μεσσηνίας και η Π.Ε. Πιερίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι σχετικές ανακοινώσεις των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών όσοι από τους παραγωγούς κρίνουν ότι έχουν διαφωνία με την
μοριοδότησή τους ή με το αποτέλεσμα των διασταυρωτικών ελέγχων μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις.

Τυποποιημένα υποδείγματα ενστάσεων διατίθεται στις αρμόδιες ΔΑΟΚ ενώ έχουν σταλεί εκτός από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας και στους ενδιαφερόμενους γεωπόνους μελετητές.

Στόχος
Η δράση 1.1 «Βιολογική γεωργία» έχει ως στόχο:

την προστασία των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, αέρας) και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας
την αειφόρο ανάπτυξη
την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή γεωργικά προϊόντα.
Δικαιούχοι
Ως δικαιούχοι των ενισχύσεων της δράσης μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως:

 επαγγελματίες αγρότες
κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α. Είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 35% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος, με εξαίρεση τους απασχολούμενους σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος.

β. Είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματός και τα οποία έχουν νομική προσωπικότητα, όπως η έννοια αυτή ορίζεται στο εμπορικό δίκαιο.

Δεν δύναται να κριθούν δικαιούχοι των ενισχύσεων της παρούσας πρόσκλησης, έστω κι αν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, όσοι έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 080294/17.11.2011 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διετή παράταση καθώς και οι ακόλουθες κατηγορίες:

i. Όσοι έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της πρόωρης συνταξιοδότησης ή οι σύζυγοι αυτών.

ii. Όσοι έχουν αποκλεισθεί από τις ενισχύσεις των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων ή δράσεων και για όσο χρόνο ισχύει ο αποκλεισμός.

iii. Διάδοχοι πρόωρης συνταξιοδότησης για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση αποκλεισμού από τη λήψη οποιασδήποτε ενίσχυσης στον αγροτικό τομέα, για δέκα έτη.

iv. Ανήλικα άτομα.


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου