20 Φεβ 2013

Συσπειρώνονται οι παραγωγοί αρωματικών φυτών Ροδόπης.


Ομάδα πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από 17 άτομα, με προοπτική να πάρει τη μορφή κάποιας ένωσης, συνέστησαν οι παραγωγοί και μεταποιητές αρωματικών φαρμακευτικών φυτών της Ελλάδας, σε πρόσφατη συνάντησή τους στο πλαίσιο της έκθεσης Ζωοτέχνια και μετά από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).



Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο Παλαιό Κεραμίδι Πιερίας, στις 6 Απριλίου του 2013, προσκεκλημένοι της πολύ δραστήριας Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας.

«Εκεί θα βρεθούμε οι άνθρωποι που θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να καταγράψουμε τι έχουμε, να παλέψουμε για την ποιότητα των προϊόντων μας και έτσι δυνατοί και ενωμένοι να χτυπήσουμε την πόρτα των Αγορών.

Θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όλους, μια και η διαδικασία είναι ανοικτή, να έλθουν και να στηρίξουν την προσπάθεια και παραγωγοί από την Θράκη, αλλά και την Κρήτη. Είναι κρίμα να λείπουν αυτές οι περιοχές και ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι, με πείρα και μεράκι», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, η Δόκτωρ Κατερίνα Γρηγοριάδου (Γεωπόνος-Βιοτεχνολόγος, ειδική στην αναπαραγωγή φυτών) και παραγωγός Αρωματικών φυτών στην Πολυκάρπη Αριδαίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα θα παρουσιασθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς το δίκτυο ΑROMAnet.

Το συγκεκριμένο δίκτυο προβλέπει την ανάπτυξη συνεργασιών για την δημιουργία οριζόντιου δικτύου με σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των δικτυωθέντων, την ενεργοποίηση της αλυσίδας προστιθέμενης αξίας αρωματικών φαρμακευτικών φυτών με διάχυση πληροφοριών και παραγωγή καινοτομίας, την πιθανή ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών με πανεπιστήμια-ερευνητικά κέντρα-προμηθευτές-πελάτες, την οργάνωση ολοκληρωμένου προγράμματος προώθησης και προβολής των προϊόντων των μελών του δικτύου και την παροχή ενημέρωσης και τεχνικής βοήθειας προς τα μέλη του δικτύου Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών-ΑΦΦ.

Όπως τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΕΝΑ, Δημήτρης Μιχαηλίδης, το AROMAnet θα αποτελέσει προπομπό δικτύωσης για όλη της Ελλάδα, η οποία διαθέτει την δεύτερη σε μέγεθος βιοποικιλότητα στον πλανήτη μας και με 1600 περίπου αυτόχθονα ενδημικά φυτά!

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου